SCM Craiova joacă în fieful lui Trefilov

0
195

Echipa din Bănie dispută duminică, de la ora 16, meciul din etapa a treia a grupelor Cupei EHF, contra lui Kuban Krasnodar

Evgheni Trefilov

Duminică, de la ora 16, SCM Craiova va juca meciul din etapa a treia a grupelor Cupei EHF, în Rusia, contra lui Kuban Krasnodar, formaţie pregătită de vulcanicul antrenor Evgheni Trefilov. Peste o săptămână, Kuban le va întoarce vizita craiovencelor. Din păcate, numai jocul retur va fi televizat, pe Digisport. Trefilov, care este şi selecţionerul naţionalei Rusiei, are la Kuban un lot format exclusiv din rusoaice, iar portarul Kalinina şi pivotul Matlaşova au participat la recentul Campionat Mondial din Germania.  Kuban este o echipă de mare tradiţie în handballul european. Înfiinţată în 1965, a câştigat de două ori Cupa Cupelor în anii 80. Pentru a ajunge în grupele Cupei EHF, Kuban a eliminat formaţia Medicinar, din Serbia, iar apoi a trecut de compatrioatele de la Astrahanocika, după o dublă dramatică, în care diferenţa a fost de un gol în favoarea echipei lui Trefilov. Meciul Kuban – SCM Craiova se va disputa în Sala „Olimp”, care are 3.000 de locuri, şi va fi condusă de o brigadă de arbitri azeri, observatorul fiind lituanian, iar aceasta ar putea fi o problemă pentru echipa lui Burcea, toţi oficialii jocului fiind practic din fosta URSS. După două etape din grupa A, clasamentul se prezintă astfel: 1. Brest 4 puncte (golaveraj 53-44), 2. SCM Craiova 2 puncte (golaveraj 45-42), 3. Kuban 2 puncte (golaveraj 45-48), 4. Randers 0 puncte (golaveraj 37-46).

În drum spre Rusia, craiovencele l-au demis pe Buceschi

Ceea ce trebuia să fie unul dintre derby-urile Ligii Florilor, Corona Braşov – SCM Craiova, a fost o demonstraţie de forţă a grupării din Bănie, care s-a impus cu 29-18, la pauză 15-9, în meciul din penultima etapă a turului, disputat în Sala „Dumitru Popescu – Colibaşi”. După un start bun al gazdelor (3-1), fetele lui Bogdan Burcea au ripostat puternic şi şi-au conturat victoria prematur, permiţându-i antrenorului să le utilizeze şi pe jucătoarele tinere, pe final. Din păcate, Ana Maria Ţicu a suferit o entorsă şi va lipsi în perioada următoare. Bogdan Burcea şi-a învins astfel fosta echipă, pe care a pregătit-o preţ de două sezoane. În urma acestei înfrângeri severe în faţa Craiovei, antrenorul Coronei, Costică Buceschi, a fost demis, iar trei jucătoare din lot au fost puse pe liber. Au jucat pentru SCM Craiova: Dumanska, Stanciu (portari), Florianu 10 goluri, Klikovac 6, Rădoi 4, Ardean 3, Vizitiu 3, Nikolic 2, Tudor 1, Popescu 1, Trifunovic, Şelaru, Stoican, Colac. SCM Craiova acumulează 26 de puncte şi este pe locul 3 în clasamentul Ligii Florilor. În ultima etapă a turului, SCM Craiova va juca pe teren propriu cu Dunărea Brăila, miercuri, 24 ianuarie, de la ora 18.30 (în direct la TVR HD).