Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a demisionat

0
171
Marius Nica

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a demisionat, ieri, din funcţie. Anterior retragerii sprijinului politic lui Mihai Tudose, Nica s-a poziţionat de partea fostului premier. “Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, în care MDRAPFE a semnat contracte de finanţare în valoare totală de peste 4 miliarde euro. În plus, în această perioadă au fost lansate apeluri de proiecte în valoare de 2,3 mld. euro (bani europeni) şi au fost programate pentru lansare în următoarele trei luni alte apeluri în valoare de 2,4 mld. euro fonduri europene”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul ministerului Fondurilor Europene.

“Provocările anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operaţional Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a declarat ministrul Nica. Decizia demisiei a fost luată având în vedere contextul actual şi va fi efectivă începând cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligaţiile oficiale implicate de vizita în România, săptămâna aceasta, a unei delegaţii a Comisiei Europene, transmite sursa citată.

Marius Nica s-a poziţionat de partea lui Mihai Tudose, în timpul tensiunilor dintre acesta şi conducerea PSD. Într-un mesaj pe Facebook, din data de 13 ianuarie, Nica spunea că “responsabilitatea actului de guvernare aparţine Primului Ministru şi echipei sale, orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului”.

Eugen Teodorovici, propunerea PSD Tulcea pentru ministru al Finanţelor sau la Fonduri Europene în Guvernul Viorica Dăncilă

Preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat, ieri, că l-a propus pe fostul ministru Eugen Teodorovici pentru un mandat la Finanţe sau la Fonduri Europene, în Guvernul Viorica Dăncilă. „Am făcut această propunere. Cred că Eugen Teodorovici este o variantă foarte bună. Decizia va fi luată, însă, de CEx PSD”, a spus Teodorescu. La rândul său, Eurgen Teodorovici a spus că nu se poate pronunţa în acest caz decât după CEx PSD. „Mă onorează propunerea. Sigur, niciunul dintre portofolii nu mi-ar fi străin, după atâţia ani de când lucrez în administraţia publică”, a declarat Teodorovici.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, joi, la scurt timp după desemnarea Vioricăi Dăncilă, că în cursul zilei de luni social democraţii se vor reuni în şedinţă pentru a stabili componenţa Guvernului, astfel ca în 29 ianuarie Parlamentul să fie convocat în şedinţă extraordinară pentru votul de învestitură.