Se asfaltează DJ 561 Horezu Poenari-Zăval

0
345

Consiliul Judeţean Dolj şi autorităţile municipalităţii Mizia, districtul Vratsa din Bulgaria, au accesat fonduri în valoare de opt milioane de euro pentru dezvoltarea regiunii, prin intermediul programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Din acestea, 6,5 milioane de euro au ajuns la Consiliul Judeţean, iar 1,5 milioane – în oraşul Mizia şi sunt destinaţi reabilitării drumurilor din ambele regiuni.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, banii vor fi investiţi în reabilitare a infrastructurii rutiere a drumului judeţean DJ 561 B Horezu Poenari-Zăval pe o distanţă de 11 kilometri.  “Suntem la un moment foarte important de care suntem foarte mulţumiţi pentru că am ajuns să conturăm un nou proiect european de care am mai vorbit de-a lungul timpului. Suntem în faza în care predăm acest obiectiv şi dăm semnalul de începere a lucrărilor pentru un drum de 11 kilometri care începe din localitatea Gighera şi ajunge până la Valea Stanciului, trecând prin comuna Gângiova. Acest proiect îl facem pe o colaborare transfrontalieră cu colegii noştri bulgari, din districtul Vratsa, municipalitatea Mizia, alături de care puteam obţine maxim opt milioane de euro. Printr-o înţelegere cu partea bulgară am căzut de acord ca noi să luăm 6,5 milioane de euro şi cei din Mizia să ia 1,5 milioane euro. Prin intermediul acestui proiect, noi înlesnim circulaţia spre punctul de frontieră Bechet-Oryahovo, iar ei, la rândul lor, cu acei bani care le revin reabilitează o stradă, care face legătura cu acest punct de frontieră. Următorul proiect pe care-l vom depune pe colaborare transfrontalieră este de continuare a acestui drum, aşa cum este firesc, şi pentru care avem şi documentele necesare, avem şi studiul de fezabilitate”,  a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

“Trebuie să fim foarte atenţi la firmele care ne bat la uşă”

Cu firma care a câştigat licitaţia – Tehnologica Radion SRL – Consiliul Judeţean Dolj a mai colaborat pentru reabilitarea porţiunii de drum de la Segarcea până la Cârna. Şeful administraţiei judeţene a afirmat că primarii localităţilor prin care trece DJ 561 B “sunt foarte conectaţi” la proiect, chiar dacă au fost “ademeniţi de diverse firme obscure” pentru executarea unor lucrări. “Suntem fericiţi să spunem că, de-a lungul timpului, au venit la licitaţiile noastre firme care au putut să-şi ducă programele la bun sfârşit, pentru că vedem că ce s-a întâmplat în ţară cu aceste probleme legate fie de finanţare, fie de cofinanţare sau cu firme de proastă calitate, care au rămas cu lucrările pe la jumătate pentru că au dat faliment sau nu ştiu ce s-a mai întâmplat. Aşa cum se întâmplă şi cu primarii care au fost ademeniţi de unele firme obscure, mai ales de prin judeţul Olt. Au bătut pe la uşi oameni de alte etnii şi nu au făcut lucrurile tocmai corect. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi la firmele care ne bat la uşă”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La conferinţa de presă  organizată ieri la Consiliul Judeţean Dolj au participat şi primarii comunelor Gighera, Gângiova, şi Valea Stanciului, precum şi reprezentanţi ai firmei care execută lucrarea de reabilitare a drumului judeţean DJ 561 B Horezu Poenari – Zăval.