Poliţiştii doljeni, la datorie de sărbători

0
431

Comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj a făcut, ieri, un scurt bilanţ al anului care se încheie, cea mai mare problemă fiind faptul că mulţi poliţişti, cu vechime, s-au pensionat şi a ţinut să-i asigure pe doljeni că oamenii legii vor fi „pe baricade” şi în zilele ce urmează, astfel ca toţi să-şi petreacă noaptea dintre ani în linişte şi siguranţă.

Constantin Nicolescu

În cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri, la sediul IPJ Dolj, comandantul unităţii, comisar şef Constantin Nicolescu, a vorbit despre activităţile desfăşurate anul acesta, despre măsurile luate pentru ca şi minivacanţa de Anul Nou să treacă în linişte, fără evenimente neplăcute, dar şi despre anul 2017 în munca de Poliţie: „Venim după o minivacanţă, cea de Crăciun, în care colegii mei, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, au fost la datorie şi de această dată. Am avut 800 de poliţişti care au fost în stradă permanent, tocmai în scopul de a preveni şi a interveni acolo unde a fost nevoie. Sigur că urmează o a doua minivacanţă. Sunt aceste zile libere pe care noi le considerăm destul de importante şi deja ne-am planificat o serie de activităţi, în scop preventiv, astfel încât la data de 3 ianuarie, când ne vom revedea, şi cu ocazia analizelor pe care le vom face, într-adevăr să spunem că ne-am făcut datoria. Sigur că anul 2017 a fost unul destul de dificil pentru noi, pentru poliţiştii din Dolj, în primul rând ca urmare a faptului că ne-au plecat foarte mulţi colegi profesionişti, care aveau vechime, aveau expertiză în domeniu şi au ales cealaltă variantă, de a se pensiona, şi acest lucru s-a văzut. Însă este adevărat că nu ne-am oprit şi am găsit soluţii, am promovat colegi pe anumite funcţii, conducerea municipiului Craiova este nouă, inclusiv şefii secţiilor. Și la nivelul nostru sunt şefi de servicii care au fost promovaţi. Vreau să îi asigur pe cetăţeni că şi în 2018 vom fi la datorie, poate mult mai mult, astfel încât să putem spune că menţinem sub control fenomenul infracţional.

Din punct de vedere al statisticii, în 2017 avem scăderi la infracţionalitatea sesizată, în mod special la infracţionalitatea de natură judiciară, dar şi la cea de natură economică. Și infracţionalitatea stradală, spunem noi, am ţinut-o sub control, pentru că şi aici avem scăderi uşoare. Sperăm să menţinem sub control şi partea de rutieră pentru că aici avem totuşi un indicator pe care cred că nu îl vom putea atinge. Dacă la accidente grave avem scăderi, o să avem creşteri la numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentelor produse în judeţ”, a precizat comisar şef Constantin Nicolescu.