8.000 de social-democraţi din Dolj au depus flori la statuia Regelui Mihai

0
377

O delegaţie numeroasă, formată din 8.000 de membri ai PSD Dolj, avându-i în frunte pe preşedintele organizaţiei, senatorul Claudiu Manda şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, au depus, ieri-dimineaţă, flori şi candele aprinse la statuia Regelui Mihai, de lângă Universitate. Liderii social-democraţilor doljeni au declarat că nu a fost vorba de un miting, din recuzită lipsindu-le pancartele şi lozincile, ci de o acţiune care a fost organizată împreună cu toate structurile din teritoriu ale organizaţiei de partid, pentru a se aduce un omagiu Majestăţii Sale, de numele căruia se leagă înfiinţarea a două instituţii de cultură, Universitatea din Craiova şi Filarmonica Oltenia.

 La statuia Regelui Mihai, care a fost ridicată în anul 2014, în timpul mandatului de primar al Liei Olguţa Vasilescu, mii de social-democraţi au depus, ieri dimineaţă, câte o floare şi o candelă aprinsă. În fruntea grupului, unul foarte numeros, s-au aflat liderii PSD Dolj, preşedintele organizaţiei, senatorul Claudiu Manda şi ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, alături de colegi senatori şi deputaţi, dar şi oficiali locali, printre care preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa şi primarul Craiovei, Mihail Genoiu. S-a pornit în marş de la sediul primăriei şi, pe toată durata manifestării, lucrurile au decurs în linişte. Ajunşi în faţa bustului Majestăţii Sale, oamenii au aşteptat, disciplinaţi, în rânduri, ca să poată să depună câte o floare şi câte o candelă aprinsă.

„Suntem aici pentru a aduce un pios omagiu Majestăţii Sale”

Fostul primar al Craiovei a afirmat că manifestarea de ieri a fost organizată pentru a se aduce un omagiu Majestăţii Sale, care şi-a pus amprenta pe dezvoltarea oraşului. „Suntem aici pentru a aduce un pios omagiu Majestăţii Sale. Aşa cum cred că orice craiovean ştie, Majesteatea Sa este cetăţean de onoare al oraşului Craiova şi a primit acest titlu din cauza faptul că printre ultimele decrete regale pe care le-a semnat se află şi cele de înfiinţare a Universităţii din Craiova şi a Filarmonicii Oltenia. Este vorba de două instituţii de căpătâi ale comuntăţii noastre şi a fost unul dintre motivele pentru care ne-am gândit să îl onorăm. De altfel, Majestatea Sa are, din anul 2014, o statuie în Craiova, este una dintre puţinele pe care le-a avut chiar în viaţă fiind”, a declarat Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a purtat insigna cu stema regală

Pe timpul depunerii de jerbe la statuia Regelui Mihai, Lia Olguţa Vasilescu a purtat insigna cu stema regală, despre care a mărturisit că face parte din cadourile pe care le-a primit din partea Casei Regale, în timpul mandatului de edil al Craiovei. Întrebată ce reprezintă, în plan personal, Regele Mihai, Olguţa Vasilescu a evocat personalitatea acestuia şi gesturile pe care suveranul ţării le-a făcut pentru dezvoltarea oraşului Craiova. „Pentru mine, regele a însemnat o personalitate foarte mare, o personalitate care a avut legătură cu oraşul nostru, care a făcut ceva concret pentru oraş şi care cred că s-a bucurat, pe perioada vieţii, de toată atenţia noastră, a comunităţii craiovene şi de tot respectul nostru”. Printre gesturile simbolice, de recunoştinţă, fostul primar a amintit decernarea Majestăţii Sale a titlului de cetăţean de onoare, în anul 2013 şi amenajarea bustului din bronz, în anul 2014, printre puţine statui pe care Regele Mihai le-a avut încă din perioada vieţii.

Toate structurile din teritoriu, cu flori şi candele aprinse

Conform liderilor social-democraţilor de la Dolj, au fost prezenţi aproximativ 8.000 de persoane, care fac partea din structurile de conducere ale organizaţiilor pe care partidul le are în teritoriu, mai precis biroul permanent de la judeţ şi de la municipiu, primari, consilieri locali, conducerile organizaţiilor locale din toate localităţile Doljului, conducerea de la organizaţia de tineret, cea de femei şi cea de pensionari. „Știţi foarte bine că, în această perioadă, convocasem un miting de protest, dar în momentul în care s-a anunţat decesul Majestăţii Sale, am anulat orice fel de organizare a mitingului. Și astăzi ne aflăm aici doar conducerea partidului. Sunt oamenii pe care noi i-am convocat, nu este vorba de nici un miting, ci doar de conducerea filialei PSD care doreşte să îl onoreze pe Majestatea Sa”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

PSD Dolj nu a renunţat la ideea mitingului de 30.000 de persoane

Conducerea PSD Dolj a precizat că nu s-a renunţat nici la ideea organizării unui mare miting de protest, cu peste 30.000 de persoane. Preşedintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, a declarat că mitingul de amploare, care fusese programat pentru data de 9 decembrie, împotriva statului paralel, a fost cotramandat, dar că urmează să se stabilească o nouă dată de desfăşurare. „Vom stabili o dată pe care o vom anunţa în spaţiul public. O să fie probabil de 30.000 de oameni, dacă nu şi mai mult. Nu are legătură cu cât de mult sau de cât de puţini oameni se adună în Piaţa Victoriei la Bucureşti. România nu poate să însemne doar Dacian Cioloş, Mălin Bot şi #rezist. România înseamnă şi oameni pe care o să îi vedeţi astăzi sau care o să îi vedeţi în stradă şi cu alte ocazii şi care nu ies în stradă, dar care au votat şi care şi-au mandatat repezentanţii să meargă în parlament şi să facă legi pentru ei, pe chestiuni asumate în campania electorală”, a declarat senatorul Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.