A-ngheţat şi punctul cu var la Mediaş

0
334

Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova 0-0

Mediaş, stadion: „Gaz Metan”, spectatori: 300.

Gaz Metan: Greab 7 (60 Pleşca) 8 – Sg. Popovici 7, M. Constantin 7, I. Cristea 7, Buşu 5 – I. Neagu 6, Sîrghi 6, Bic 6 – N. Chamed 6, Olaru 6 (57 Târcoveanu) 6, Golubovici 7. Antrenor: Cristi Pustai.

Universitatea Craiova: Calancea 7 – Screciu 6, Kelic 6 (57 Popov) 6, Briceag 6 (88 Bărbuţ) 8 – Dimitrov 4, Mateiu 6, Zlatinski 6, Bancu 5 – Gustavo 5 ( 75 Roman) 6, Mitriţă 6, Băluţă 5.

Arbitru: George Rădulescu 7.

Universitatea Craiova a ratat victoria în ultimul minut la Gaz Metan, după ce Mitriţă a irosit un penalty

Ultima deplasare a Ştiinţei din 2017 a fost eşuată. Încurajată de 200 de fani, mai mult decât au avut suport gazdele pe stadion, alb-albaştrii au etalat un joc modest, fără a-şi crea ocazii şi a terminat al doilea meci din acest sezon fără gol marcat. Calificarea matematică în play-off a Craiovei se juca pe terenul celui mai bun matematician din Liga I, Cristi Pustai. Două echipe opuse din toate punctele de vedere. Una pe val, cealaltă încercând să nu se înece, una cu al doilea atac din campionat, cealaltă cu cea mai slabă ofensivă din România, una visând la titlu, cealaltă cu trăind un coşmar cu liga secundă. Culmea, această diferenţă ce părea uriaşă, nu s-a văzut în prima parte. Craiova a avut iniţiativa, dar s-a lovit de un bloc apărător de netrecut al Gazului, care i-a făcut nevăzuţi pe Băluţă sau Mitriţă. Mai mult, cel mai slab atac din ţară chiar a îndrăznit să atace defensiva lui Mangia. Dimitrov a mai avut nevoie de câţiva centimetri, pentru a marca din pasa lui Briceag (25), iar loviturile de cap ale lui Golubovic (32) şi Gustavo (38) au fost parade normale pentru Calancea şi Greab. Gustavo (38) şi Bancu (41) au ratat mai apoi ţinta şi s-a intrat la pauză cu un 0-0, bun pentru Dan Petrescu şi Dică.
Oltenii n-au fost ei nici în repriza a doua. Atacul lui Mangia n-a funcţionat la turaţia obişnuită, iar Gazul a renunţat cu timpul la orice pretenţie ofensivă. A fost o repriză a durităţilor şi a accidentărilor grave. Olaru şi Kelic au ajuns cu ambulanţa la spital, după un contact “cap în cap”, iar portarul Greab s-a accidentat şi el şi a ieşit. Printre accidentări, oltenii au presărat şi disperare în atacurile lor şi asta i-a încurcat şi mai mult. Mateiu a încercat poarta (47), Zlatinski a ratat o şansa meciului (59), iar Băluţă n-a găsit poarta (76, 84). Prelungirile au adus ocazii mai mari decât în 90 de minute.

Singura decizie bună a lui Mangia a fost trimiterea în terena lui Bărbuţ, care a scos penalty-ul din ultimul minut, speculând naivitatea lui Buşu. Mitriţă, singurul alb-albastru care şi-a asumat responsabilităţi în meci, a venit la pupitru şi la cea mai impotrantă fază a meciului, dar a clacat. Piticul a ales acelaşi colţ ca în meciul cu Viitorul, dar dacă Tordai decât a atins mingea, Pleşca a venit dezgheţat de pe bancă şi a respins. Putea fi şi mai rău pentru olteni, fiindcă în prelungiri Golubovici a fost aproape de 1-0, dar a trimis în bară. Craiova scoate un punct îngheţat la Mediaş, după un meci în care le putea lua pe toate trei numai datorită slăbiciunilor gazdelor şi a ocaziei din final, nu şi prin prisma atitudinii.