Vasluiul încearcă lovitura şi pe „Alvalade”

0
325

Rapid are o „dublă” decisivă cu Legia, iar Steaua joacă pe „pământ sfânt” pentru a rămâne în cărţile calificării

Sporting Lisabona – FC Vaslui – ora 22 (Dolcesport 1)

După prestaţia bună de pe „Olimpico”, Vasluiul încearcă să vină cel puţin cu un punct şi de pe „Jose Alvalade”. Viorel Hizo apreciază că la Lisabona va fi mult mai greu decât cu Steaua, echipă care a dominat-o pe FC Vaslui în ultima etapă de campionat, dar mizează pe revenirea la mijloc a sârbului Pavlovici. „Spre deosebire de meciul cu Steaua, va reintra în echipa Pavlovici, care va face ordine în zona centrală. Echipa se învârte în jurul lui. Jucătorii îşi doresc să facă doua partide foarte bune cu Sporting pentru a ne putea gândi pe mai departe în Liga Europa. Avem nevoie de agresivitate în joc, ceea ce ne-a lipsit cu Steaua”, a declarat antrenorul Vasluiului. În cei patru ani pe care i-a petrecut în Portugalia, Wesley n-a marcat  cu Sporting. „E singura echipa împotriva căreia n-am marcat. Aş vrea să înscriu, dar important este să lăsăm o imagine bună. Sporting joacă mai slab pe teren propriu, iar noi jucăm mai bine în deplasare decât acasă, însă noi suntem echipa mai mică”. Fundasul stânga Hugo Luz a lucrat la echipa a  doua a lui FC Porto cu tehnicianul actual al lui Sporting, Paciencia. „A dovedit că este foarte valoros şi priceput. Sporting este foarte periculoasă pe benzile. Înainte depindeau mult de Liedson, însa acum tot atacul este puternic. Sporting este un club cu traditie in Europa, în timp ce Vaslui este o necunoscută, dar vom încerca să producem surpriza. O victorie ar fi bună, dar mă mulţumesc şi cu un egal. Nu ştiu dacă vreo echipa poate câştiga pe Alvalade” a comentat Luz. Viorel Hizo ar putea începe cu: Cerniauskas – Milanov, Papp, Farkaş, Milislavjevici – Pavlovici, Costin – Adailton, Wesley, Sânmărtean – Temwanjera.

 

La Sporting, antrenorul principal Domingos Paciencia îi are incerţi pe Onyewu, Carrico, Polga şi Carillo, în timp ce fostul atacant al Barcelonei, Jeffren, nu va fi forţat în seara aceasta, deoarece nu este pus la punct cu pregătirea fizică. De asemenea, rusul Izmailov este în recuperare, Insua este suspendat după cartonaşul roşu din meciul cu Lazio, iar Elias nu a fost înscris pe lista UEFA. În aceste condiţii, primul 11 ar putea fi: Rui Patricio –  Rodriguez, Rinaudo, Evaldo, Joao Pereira –  Fernandez, Andre Santos, Schaars, Diego Capel – Van Wolfswinkel, Bojinov. Francezul Clement Turpin va conduce jocul.

Rapid Bucureşti – Legia Varşovia – ora 22 (ProTV)

Răzvan Lucescu crede că dubla cu Legia poate fi decisivă în vederea calificarii în primăvara europeană. „Este un prim meci dur dintr-o dublă ce poate fi considerată a calificării. Cu două succese am putea fi în următoarea fază. Avem o încredere mare, datorată faptului că suntem într-un moment bun, că am jucat în faţa celor de la Slask, o echipă de top din Polonia. Legia a obţinut calificările în deplasare, este mult mai compactă când joacă afară, se agaţă de orice şi are o mentalitate bună, cu jucători de luptă, care nu renunţă niciodată. Vor incerca sa ne surprinda pe contraatac”, a spus Lucescu. Singurul jucator pe care nu poate conta Lucescu jr este Romeo Surdu, suspendat după cartonaşul roşu primit în Israel. Dan Alexa a vorbit şi el despre întalnirea cu Legia Varsovia: „Ştim ce ne asteaptă, trebuie să abordăm partida foarte serios pentru că ne pot taxa. Ljuboja este cel mai cunoscut jucător al lor, a jucat în Germania şi în Franţa”. Rapid poate alinia echipa: Coman – Bozovici, Antonio, Oros, Ezequias – Alexa, Grigore, Grigorie – Herea, Pancu, Deac.

Daniel Pancu este văzut de polonezi drept pericolul principal. „Îi ştim foarte bine pe cei de la Rapid şi nu ne vor surprinde cu nimic. Nu au staruri mari în afara lui Daniel Pancu, care, deşi a ajuns la o vârstă înaintată, este cel mai bun jucător al lor. Cred ca vor juca la fel cum au făcut-o împotriva celor de la Wroclaw. Probabil că din dubla cu Rapid se va stabili echipa care va ocupa locul doi în grupă”, a spus antrenorul Legiei, Maciej Skorza. Fostul portar al Vasluiului, Duşan Kuciak, se bucură că nu se va juca în Giuleşti. „Este foarte bine că nu jucam în Giuleşti.  Tribunele sunt foarte aproape de teren şi se simte din greu presiunea publicului. Fanii Rapidului sunt vulcanici, dar să-i vedeţi pe ai noştri! Sper să nu avem stadionul suspendat la retur”, a spus Kuciak. Legia ar putea arăta astfel: Kuciak – Wawrzyniak, Komorowski, Zewlakow, Jedrzejczyk – Borysiuk, Gol – Rybus, Vrdoljak, Manu – Ljuboja. Va arbitra spaniolul Texeira Vitienes.

Maccabi Haifa – Steaua – ora 20 (ProTV)

Directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, consideră că Steaua poate câştiga în seara aceasta: „Maccabi Haifa este principala noastră contracandidată la locul 2 în grupă. O echipă bună, ofensivă, care atacă cu toate liniile. O văd mai valoroasă decît AEK Larnaca, pe care nu am putut să o batem. Îi cunoaştem suficient pe israelieni pentru a putea câştiga acest joc. Şi un egal cu Maccabi poate fi considerat un rezultat pozitiv, dar sper ca Steaua să aibă un plus şi să învingă”. Steaua are nu mai puţin de 9 jucători indisponibili la confruntarea cu Maccabi. Prepeliţă s-a  accidentat în meciul cu Vaslui, Tănase nu va fi forţat, Tibi Bălan nu e pe lista UEFA, Brandan e suspendat, în timp ce Tătăruşanu, Matei, Emeghara, Gardoş, Galamaz şi Dorinel Popa au probleme medicale mai vechi. Echipa pe care ar putea-o folosi Ilie Stan este: Stanca – Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici – Bourceanu, Bicfalvi – Rusescu, Tatu, Fl. Costea – M. Costea.

Antrenorul lui Maccabi, Elisha Levy, a afirmat că se aşteaptă la un duel pe viaţă şi pe moarte contra Stelei. „Jucăm acasă şi sper că ne vom folosi de acest avantaj în încercarea de a obţine un rezultat bun. Ar fi fost foarte interesant ca Ronny Levy să revină aici, regretăm că a plecat de la Steaua, însa acesta este fotbalul. Steaua are un grup de jucători foarte experimentaţi şi sunt sigur că ne va fi greu”, a spus Levy. După ultimul rezultat din campionat, 1-1 cu Hapoel Be’er Sheva, jucătorii lui Maccabi l-au scos ţap ispăşitor pentru semieşec pe ecuadorianul Jesus. „Nu este productiv pe teren, doar Elisha Levy îl vede un jucator de calitate. Pe teren toate mingile care ajung la el sunt pierdute”, au spus jucatorii lui Maccabi. Cu Steaua, locul lui Jesus va fi luat de căpitanul Yaniv Katan, revenit dupa o accidentare. Maccabi ar putea începe cu: Saranov – Osman, Ghadir, Buljat, Twatha – Boccoli, Yahaya – Vered, Golasa, T. Cohen – Dvalishvili. La centru va fi nord-irlandezul Mark Courtney.

***

Celelalte meciuri din Europa League: Grupa A (ora 22): Tottenham (4) – Rubin Kazan (4), PAOK (2) – Shamrock (0) – în direct la Dolcesport 2. Grupa B (ora 22): Standard Liege (4) – Vorskla Poltava (0), Hannover (4) – FC Copenhaga (3); Grupa C (ora 22): Rapid (3) – Legia (3), Hapoel (0) – PSV (6); Grupa D (ora 22): Sporting Lisabona (6) – FC Vaslui (2), FC Zurich (1) – Lazio (1); Grupa E (ora 22): Stoke (4) – Maccabi Tel Aviv (1), Dinamo Kiev (2) – Beşiktaş (3); Grupa F (ora 22): Bilbao (6) – Salzburg (3), Slovan (0) – PSG (3); Grupa G (ora 20): Malmo (0) – Metalist Harkov (4), AZ Alkmaar (4) – Austria Viena (3); Grupa H (ora 20): Maribor (0) – Braga (3), FC Bruges (6) – Birmingham (3); Grupa I (ora 20): Rennes (1) – Celtic (1), Udinese (4) – Atl. Madrid (4) – în direct la Dolcesport 1; Grupa J (ora 20): AEK Larnaca (1) – Schalke 04 (4) – în direct la Dolcesport 2, Maccabi (3) – Steaua (2); Grupa K (ora 20): Odense (3) – Twente (4), Wisla (0) – Fulham (4); Grupa L: Lokomotiv Moscova (3) – AEK Atena (0) – ora 19, Sturm Graz (3) – Anderlecht (6) – ora 20.