Pentru că nu-l mai reprezenta PDL-ul: Fostul director DSVSA Dolj Mircea Ciobanu a trecut la PNL

0
379

PNL Dolj a mai făcut încă două achiziţii, anunţate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă de preşedintele Mihai Voicu. Unul dintre noii veniţi a ajuns la concluzia că “disciplina” impusă de PDL nu-l mai reprezintă, şi peste noapte a îmbrăţişat valorile liberale, iar cel de-al doilea nu a mai avut de-a face cu politica. Mihai Voicu, preşedintele PNL Dolj şi-a făcut o obişnuinţă ca înainte de vizita unuia dintre liderii USL să anunţe potenţiali candidaţi la primăriile din judeţ. Unii dintre ei chiar în localităţile unde sunt primari PSD.

“Am afirmat în mai multe rânduri că PNL este un partid deschis şi toţi oamenii de valoare, cei care reprezintă ceva pentru comunităţile lor, sunt extrem de bine primiţi în partidul nostru”, a spus Mihai Voicu în deschiderea conferinţei de presă. Preşedintele PNL Dolj l-a caracterizat pe fostul director al DSVSA Dolj, Mircea Ciobanu ca fiind un om “cu o carieră consistentă, cu experienţă administrativă şi experienţă politică”, care a candidat din partea PDL la primăria Maglavit. “De curând domnia sa a decis să se alăture PNL. Este în continuare extrem de preocupat de soarta comunităţii din care face parte, noi credem că este o opţiune extrem de importantă pentru o eventuală candidatură la primăria comunei Maglavit”, a explicat Voicu.

Nu accept să mă răzbun pe cineva prin funcţia pe care o am

Fostul membru PDL, şi-a motivat decizia de înrolare în PNL prin faptul că este un partid care îi reprezintă ideile şi a din discuţiile cu Mihai Voicu a tras concluzia că e cel mai serios partid şi care şi-a ţinut promisiunile faţă de el. Mircea Ciobanu a precizat că va candida din nou la funcţia de primar al comunei Maglavit, dar, de această dată, cu susţinerea PNL. “Din discuţiile purtate cu domnul Mihai Voicu mi s-a părut că e partidul cel mai serios, care, vizavi de mine, s-a ţinut de promisiuni şi cred că e partidul care mă reprezintă în ceea ce vreau să fac în continuare în politică şi mai ales pentru comuna Maglavit unde voi candida ca primar cu susţinerea PNL. Sper ca pe viitor să fie bine pentru toată lumea când PNL va câştiga alegerile şi va schimba ceva. M-a reprezentat PDL-ul acum trei ani când am candidat la Primăria Maglavit. Mi-am dat seama că PDL e un partid care de fapt nu mă reprezintă. Îmi impunea nişte treburi care nu erau conforme cu ceea ce doream eu. Nu mi-au impus nimic în mod deosebit, doar o anumită conduită ca director de deconcentrate. Se impunea o anumită disciplină care pe mine nu mă reprezenta. Eu nu fac o politică negativă şi nu accept să mă răzbun pe cineva prin funcţia pe care o am”, a spus fostul director al DSVSA Dolj.

Nici Mănăstirea Maglavit nu a scăpat de controale comandate

Probabil că Mircea Ciobanu are o memorie selectivă şi îşi aminteşte doar de ce-i convine, uitând de acţiunile pe care le-a comandat împotriva primarilor PSD şi PNL. După ce a candidat la funcţia de primar şi a pierdut, în calitatea de medic veterinar, în vara lui 2008, Mircea Ciobanu a dispus un control aberant, în bucătăria Mănăstirii Maglavit, unde a luat la inventariat, cu zel, crătiţi, oale şi tigăi. Culmea ironiei: să verifice o mănăstire tocmai Mircea Ciobanu  care locuieşte, împreună cu concubina sa, la Maglavit, după ce şi-a abandonat, la Calafat, soţia, cu trei copii. Acelaşi personaj şi-a folosit prerogativelor funcţiei, de director al DSVSA Dolj, în scopuri politice, de intimidare şi şantaj al adversarilor. Mircea Ciobanu a uitat probabil că în ziua de 4 iunie 2009, a trimis-o pe inspectorul Valentina Militaru la Maglavit, cu temă precisă: sancţionarea viceprimarului Gheorghe Fântână şi a consilierilor locali Radu Dacian şi Iulian Surdu. Radu Dacian deţine o brutărie, iar Iulian Surdu este morarul comunei. Procesul verbal de constatare a contravenţiei cu nr. 268/04.06.2009, pentru Gheorghe Fântână, întocmit de inspectorul Valentina Moraru a fost o monstră de bătaie de joc, fiind confecţionat şi ilogic şi în desconsiderarea oricărei deontologii profesionale. Amenda prevăzută “pentru fapta săvârşită”: 10.000 RON (100 milioane de lei vechi). Deontologul Mircea Ciobanu îi desemna pe inspectorii din subordine să “bage spaima” în adversarii politici. Şi cu toate acestea spune acum că a plecat de la PDL că nu a fost de acord cu asemenea practici care i se impuneau.

ALINA DRĂGHICI  şi MARIN TURCITU