Autor al unor furturi de acumulatori auto, reţinut de poliţiştii craioveni

0
381

indexPoliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova l-au depistat în dimineaţa zilei de joi, 20.07 a.c, în jurul orei 01.30,  pe R. Adi, 24 de ani, din comuna Coşoveni, judeţul Dolj, care avea asupra sa 2 acumulatori auto. În ceea ce priveşte provenienţa bunurilor, tânărul a declarat că în aceeaşi noapte, le cumpărase de la o persoană pe care nu o cunoaşte.

Existând suspiciuni cu privire la cele declarate de tânăr, cercetările au fost continuate de lucrătorii Secţiei 3 Poliţie  astfel că, în aceeaşi dimineaţă în parcarea bl.21-22 de pe bulevardul Decebal, au fost identificate 2 autoturisme, care prezentau urme de forţare la nivelul capotelor motor şi nu mai aveau acumulatorii în lăcaşul special destinat.

În urma verificărilor efectuate au fost identificaţi proprietarii celor 2 autoturisme în persoana numiţilor S. Ilie, 36 de ani, respectiv I. Ştefan, 61 de ani, ambii din mun. Craiova, poliţiştii craioveni stabilind totodată că cei doi acumulatori găsiţi asupra lui R. Adi fuseseră sustraşi din autoturismele ce le aparţin persoanelor anterior amintite.

 Prejudiciul cauzat, în valoare totală de 1.000 lei, a fost recuperat în întregime de oamenii legii, care l-au restituit persoanelor vătămate.

Cercetările se continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  furt calificat şi, având în vedere probatoriul administrat în cauză, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de suspectul R. Adi, totodată fiind propusă punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt califcat, propunerea poliţiştilor fiind însuşită de procurorul de caz.

 Organele de poliţie au procedat la reţinerea inculpatului pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, ieri fiind prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.