Amenzi de peste 28.000 de lei aplicate de poliţiştii rutieri

0
163

rutieraPoliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat pe străzile municipiului pentru verificarea semnalizării restricţiilor instituite în municipiului Craiova, cu ocazia executării unor lucrări în zona drumului public, precum şi pentru respectarea condiţiilor impuse de Biroul Rutier, pentru realizarea acestora. Astfel, au fost constatate în total 12 nereguli, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, din care 5 sancţiuni au fost aplicate executanţilor de lucrări, 3  pentru nerespectarea condiţiilor acordării şi 2 pentru neechiparea personalului cu veste de protecţie fluorescent reflectorizante. De asemenea, au mai fost constatate şi 8 abateri de altă natură. Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţiştii rutieri a fost de 12.580 lei. Spre exemplu, o societate comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 3.045 lei, întrucât a efectuat lucrări de modernizare a liniei electrice subterane, pe strada Păltiniş din localitate, instituind restricţii de circulaţie, fără a respecta condiţiile stabilite prin acordul Biroului Rutier.

De asemenea, mai mulţi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat pe străzile municipiului o acţiune pe linia transportului public de persoane în regim de taxi, fiind aplicate în total 68 de sancţiuni, din care 29 pentru nereguli în ceea ce priveşte transportul de persoane în regim de taxi. Altor participanţi la traficul rutier le-au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de poliţişti a fost de 15.700 lei. Tot cu acest prilej au fost reţinute 7 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.