Premierea elevilor olimpici doljeni, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

0
371

Sâmbătă, „Aula Magna” a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova a fost arhiplină. Au fost premiaţi cei mai merituoşi elevi şi profesorii care i-au îndrumat, din judeţul Dolj, care, în acest an, au obţinut premii la Olimpiadele Naţionale la diferite discipline. Manifestarea a făcut parte din Programul „Bursele Olympia”, prin care o firmă potent financiar îi sprijină, de mai bine de zece ani, pe tinerii şi îndrumătorii lor.

dreptLa acţiunea de sâmbătă au fost prezenţi  rectorul Universităţii din Craiova, prof. Ionuţ Cezar Spînu, prorectorul prof. univ. dr. Radu Constantinescu, prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, prof. univ. dr. Dan Selişteanu, decanul Facultăţii de Automatică, prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultăţii de Drept, cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar.

«Este un lucru benefic pentru noi acest parteneriat cu „Casa Noastră – Qfort”. Sperăm să avem cât mai mulţi tineri care să obţină rezultate extraordinare la concursurile şcolare şi să urmeze cursurile Universităţii din Craiova şi vom continua colaborarea», a precizat Ionuţ Cezar Spânu. Monica Leontina Sună a menţionat: «Sunt, azi, aici, peste 200 de elevi şi mai mult de 100 de cadre didactice, care au fost premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute. Le mulţumim celor de la „Casa Noastră” şi sunt convinsă că va fi o colaborarea foarte bună şi în viitor».

Se încearcă, la Craiova, de ceva timp, lucru amintit şi la acţiunea despre care vorbim, crearea unui pol al inteligenţei artificiale, prin diversele programe de cercetare, în care sunt implicaţii şi elevi şi studenţi, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune. „Cred că un concept cum ar fi liceu – facultate la Craiova este foarte nimerit, mai ales pe IT. De aici, dintre voi, vin viitoarele valori, nu numai în informatică sau ştiinţe exacte” – Dan Selişteanu. „Nu există bucurie mai mare pentru un părinte decât să-şi vadă copilul premiat. Sunt convinşi că, din cei prezenţi în această sală, vor veni, în anii următori specialiştii şi conducătorii învăţământului şi cercetării” – Sevastian Cercel.

„Vă felicit pe toţi şi ştiu că trebuie muncă multă pentru a ajunge la performanţă. Vom continuat acest parteneriat şi vrem să formăm cât mai mulţi specialişti, în toate domeniile, dar cu precădere în IT” – Ştefan Cherciu, antreprenorul firmei care a realizat premierea.