Conferinţă balcanică pe sport şi educaţie, cu participarea lui Emil Săndoi şi a altor doi olteni, în Serbia

0
231

sandoi (1)Fostul antrenor al „Universităţii” Craiova şi al Naţionalei „Under 21” a României, fostul mare fotbalist Emil Săndoi, a participat, zilele trecute, în Serbia, la Zajecar, la o conferinţă internaţională cu tema „Sănătate şi integrare socială prin educaţie fizică şi sport în contextul şcolii europene”. Emil Săndoi a fost însoţit de team-managerul  echipei „Pandurii” Târgu Jiu,  Robert Bălăeţ, şi de fostul jucător al Craiovei Robert Vancea. Cei trei au fost invitaţi de  Bojko Stankovic, fost component al grupării „Timoc” Zajecar, în prezent preşedinte al Uniunii Româno – Sârbe „Dunav” Zajecar , organizatorul celei de-a III-a ediţii a manifestării. Pe lângă profesori şi oameni de sport din Oltenia, au participat şi cadre didactice din Serbia şi Bulgaria.

sandoiLa Centrul Sportiv „Popova” din localitatea gazdă s-au disputat competiţii sportive pe mai multe secţiuni: fotbal, baschet, tenis de câmp şi tenis de masă. Competiţiile sportive au fost câştigate de reprezentanţii Craiovei: la fotbal elevii antrenaţi de Alin Staicu, de la Cubul Sportiv Şcolar Craiova, la baschet au performat fetele pregătite de Liviu Manea, iar la sporturile individuale laurii au mers către copiii pregătiţi de Alex Banciu, de la CSM Craiova. Emil Săndoi a stat în tribune , a participat la mai multe şedinţe, a premiat participanţii şi a jucat şi baschet.

Contactat telefonic, ne-a precizat: «A fost o plăcere pentru mine să merg acolo. S-au discutat probleme care ţin de sănătate şi de educaţie, prin integrarea în şcoala europeană, datorită practicării sportului. Anul trecut nu am fost prezent, dar, ori de câte ori voi avea ocazia, voi merge. Sigur, că tot aţi aflat, am jucat şi baschet, cu prietenii mei, aşa mi-am mai adus aminte de adolescenţă, când, fiind elev la „Fraţii Buzeşti”, eram şi în echipa liceului. A fost frumos şi sper ca tot mai mulţi copii să se îndrepte spre sport».