Deţinea ilegal o puşcă şi un pistol

0
351

Poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu lucrători ai Poliţiei municipiului Băileşti au descins, vineri, în comuna Urzicuţa, la domiciliul lui Virgil Irimia, de 38 de ani, din localitate. În urma percheziţiei, oamenii legii au descoperit o armă de vânătoare cu alice de calibrul 12 mm, precum şi 17 cartuşe de acelaşi calibru, un tub cartuş de vânătoare percutat şi un pistol de autoapărare cu gaze, de calibrul 9 mm.

“Din primele investigaţii a rezultat faptul că persoana în cauză deţinea în mod ilegal cele două arme şi muniţia, acestea fiind ridicate de poliţişti în vederea cercetărilor. S-a stabilit că arma de vânătoare a fost procurată din Italia, în urmă cu 2 ani, iar arma de autoapărare a cumpărat-o din Bulgaria, ambele fiind introduse ilegal în ţară prin punctele de trecere a frontierei Nădlac şi Calafat”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Oamenii legii i-au întocmit doljeanului dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi braconaj cinegetic, întrucât în timpul percheziţiei a fost găsită şi carne de vânat în casa bărbatului.