Solomon: „Mizeria asta de stadion trebuie dărâmată!”

2
360

Primarul vrea o arenă modernă şi mai mare, „care să fie gata în cel mult trei ani”

Prezent într-o vizită de lucru ieri la Sala Polivalentă, aflată în reconstrucţie de aproape două decenii, primarul Antonie Solomon a comentat şi situaţia stadionului “Ion Oblemenco”. De când acesta nu mai este destinat fotbalului, prin tribune este o adevărată junglă, cresc buruienile mai abitir ca în parcurile preferate ale şefului urbei. Invidios pe alte oraşe, care beneficiază de echipe de fotbal de Liga I şi stadioane ultramoderne, Solomon a devenit melancolic, gândindu-se cum i-ar sta Băniei cu o arenă nouă, pe locul celei actuale, una mare şi frumoasă, care să fie gata în cel mult trei ani. “Ne uităm în stânga şi vedem mizeria asta de stadion. Trebuie dărâmat şi făcut altul. Dar altă investiţie, alt plan de bătaie, găsirea de soluţii financiare. Când mă gândesc ce stadion au cei de la Ploieşti, cei de la Cluj, că la Bucureşti nu mai vorbesc … îmi pare foarte rău. Deci va trebui să-l dăm jos şi să facem altul mai mare, mai modern, nu ca ăsta cu 18.000 de spectatori.  Un stadion cu adevărat modern, aşa cum mi-l doresc eu, cred că se poate face, dacă nu în doi ani, în cel mult în trei ani e gata”.

Solomon nu a vorbit concret despre proiectul unui nou stadion, ci doar a prezentat o ipoteză, aşa cum a făcut şi în urmă cu o lună când s-a referit la posibilitatea înfiinţării unei echipe a oraşului, aflată în subordinea municipalităţii. Ieri, primarul nu a dezvoltat subiectul echipei de fotbal, ci doar a strecurat câteva ironii, consumând încă o etapă din conflictul cu Adrian Mititelu, care îl atacase din nou luni seara într-o emisiune la un post naţional. „Se va face şi echipă, nu ştiu. Probabil că tot acest finanţator va face o altă echipă. El e bun să construiască echipe şi să atragă lumea pe stadion. Eu sunt omul rău al Craiovei, îşi permite să discute despre mine în fel şi chip, eu care chiar am ajutat sportul. Atât, nu mai vreau să fac niciun fel de comentariu despre el” a spus Solomon, care în urmă cu doi ani şi jumătate i-a virat lui Mititelu 500.000 de euro în contul reparaţiilor efectuate la stadion de fostul patron al Ştiinţei. „Ghinionul meu a fost un primar ca Solomon în Craiova, căruia nu-i place fotbalul când e făcut de alţii. Stadionul nu mai putea fi folosit dacă eu nu investeam 2,7 milioane de euro în el. Solomon nu a făcut nimic pentru Universitatea Craiova, doar şi-a îmbogăţit prietenii, care au prosperat în anii săi de mandat.”, declarase Mititelu despre Antonie Solomon.

Cosmin STAICU şi Laura MOŢÎRLICHE

 

2 COMENTARII

  1. bai fratilor mai lasati mancatoria asta si luati si faceti ceva pentru fotbal in craiova ,stadion ,echipa pentru ca ne-a luat-o severinul inainte cu totul .craiova daca nu avea echipa de fotbal craiova maxima nici nu era cunoscuta chiar si in europa se stie de aceasta echipa si chiar de succesele care le-a avut in acea perioada,asa ca domn solomon craiova este cunoscuta datorita fotbalului nu datorita fantanilor si parcurilor.prima urgenta ar fi un nou stadion.

  2. PRIMA PROBLEMA LA CRAIOVA AR FI CA UNIVERSITATEA SA CONDAMNAM FRF PENTRU A REDA UNIVERSITATEA SI APOI A FACE STADION, PENTRU CE FACEM STADIONUL DACA NU AVEM ECHIPA CA SI-AU BATUT BUCURESTENII JOC DE NOI

Comments are closed.