Forţele de ordine, la datorie de Paşte

0
405

Peste 1.200 de poliţişti doljeni vor fi la datorie, în perioada sărbătorilor pascale, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

masuri de ordineConducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură pe cetăţenii judeţului că poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi în alte zone unde vor fi organizate manifestări cultural-artistice, numai pentru noaptea de Înviere urmând să fie la datorie aproximativ 700 de poliţişti.

Poliţiştii vor desfăşura activităţi specifice în această perioadă, vor patrula zilnic, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

Poliţiştii rutieri vor acţiona pentru supravegherea traficului rutier pe principalele artere de circulaţie, pentru combaterea excesului de viteză, consumului de băuturi alcoolice la volan, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei. „Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ acţionează pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim minivacanţei de Paşte. Structurile de poliţie cu profil economic împreună cu specialişti ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului Dolj acţionează îndeosebi în pieţe, târguri, locuri de sacrificare a animalelor pentru verificarea modului în care sunt respectate normele igienico-sanitare. De asemenea, în unităţile de alimentaţie publică şi complexele comerciale sunt desfăşurate acţiuni de verificare şi control pentru prevenirea şi constatarea ilegalităţilor şi pentru combaterea evaziunii fiscale”, a precizat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.