Trump, întristat de cele două atentate teroriste din Egipt: SUA le condamnă cu putere

0
347

trumpPreşedintele american, Donald Trump, s-a arătat întristat de atentatele comise duminică împotriva a două biserici copte din Egipt şi şi-a exprimat încrederea că omologul său egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, va răspunde de o manieră corectă, transmite EFE.

Potrivit sursei citate, Trump a scris pe Twitter: “Atât de trist să aud despre atacurile teroriste din Egipt. Statele Unite le condamnă cu putere. Am o mare încredere că preşedintele al-Sissi va gestiona situaţia corect”.

Trump şi al-Sissi s-au întâlnit în urmă cu o săptămână la Casa Albă pentru a discuta, între altele, despre combaterea jihadismului grupării Stat Islamic, care a revendicat responsabilitatea pentru atacurile din Duminica Floriilor din Egipt.

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a anunţat duminică seara că va fi instituită “starea de urgenţă pentru trei luni”, după atentatele cu bombă contra a doua biserici copte, soldate cu cel puţin 44 de morţi şi peste o sută de răniţi, transmit agenţiile internaţionale de presă.