Craiova va găzdui cea de-a II-a ediţie a Târgului de Turism al Olteniei

0
796

Timp de trei zile, în perioada 10-12 martie 2017, se va desfăşura a doua ediţie a Târgului de Turism al Olteniei. Evenimentul, care se doreşte a fi de o amploare foarte mare, se va desfăşura şi în acest an în incinta Centrului Multifuncţional din Craiova, fiind un târg dedicat în totalitate industriei turismului. Manifestarea expoziţională este organizată de către PS Multiservices în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, consiliile judeţene din întreaga Oltenie şi nu în ultimul rând, Camera de Comerţ şi Industrie Dolj.

targ de turismTârgul de Turism al Olteniei va reuni în special expozanţi din regiunea Olteniei dar şi din întreaga ţară. Totodată, vor fi invitaţi şi expozanţi din străinătate. Prin organizarea acestui târg se urmăreşte în primul rând promovarea zonelor turistice din Oltenia, a serviciiilor prestate de operatorii de turism, dar o promovare a obiceiurilor şi tradiţiilor din această regiune. Expozanţii prezenţi vor promova: turismul cultural, turismul rural sau de business, turismul de tratament, turismul medical dar şi turismul de aventură. Vor fi prezentate şi o serie de destinaţii exotice, precum şi oferte la croaziere. În ultima perioadă, acest mod de a-ţi petrece vacanţele fiind foarte căutat la oficiile de turism. Standuri special amenajate vor  prezenta oferte diverse cu asigurări medicale şi de călătorie, nelipsite din bagajul pregătit pentru concediul de vis.

 Companiile prezente la Târg vor organiza şi anul acesta mai multe tombole pentru stimula vizitatorii , tombole cu premii substanţiale,diverse vouchere şi oferte early booking. De asemenea, pe perioada evenimentului se aplică reduceri considerabile pentru cei care îşi rezervă vacanţa, pe loc. Vor avea loc şi prezentari de destinaţii şi locaţii noi deschise, degustări specifice anumitor zone turistice, momente artistice care să trezească interesul pentru anumite destinaţii. Pe lângă agenţiile de turism, la această manifestare îşi vor mai prezenta ofertele hotelierii, transportatorii, companiile de asigurări medicale şi de călatorie, organizaţiile naţionale şi judeţene de turism, centrele de aventura si agrement, organizatorii de evenimente private şi corporate, bănci şi instituţii financiare,muzee, teatre.

Horeca Expo Oltenia

Concomitent cu Târgul de Turism al Olteniei se va desfăşura şi Horeca Expo Olteniaexpoziţie de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante,

Acest eveniment este dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite în această industie, de la alimente, echipamente, mobilier, articole textile la utilaje şi software, dar şi hotelurilor, restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi firmelor de catering, bucătarilor profesionişti ce îşi desfăşoară activitatea preponderant în această regiune a României. De asemenea, pe durata expoziţiei sunt organizate conferinţe care abordează subiecte de interes pentru domeniul HORECA, dar şi competiţii de baristă profesional, cooking show-uri organziate de chefi celebri, demonstraţii de servire şi degustare a vinului, bartending şi baristă.

Premii, oferte speciale şi tombole

Obiectivele pe care şi le propun cele două evenimente din Bănie sunt pe de o parte, promovarea Târgului de Turism al Olteniei  şi Horeca Expo Oltenia ca şi evenimente de referinţă în domeniu, atât pentru regiunea Olteniei, cât şi pentru regiunile învecinate, iar pe de altă parte, se urmăreşte promovarea turismului autohton pe plan internaţional. “Tot la capitolul obiective mai adăugăm atragerea cu o multitudine de oferte speciale, promoţii, tombole a unui număr cât mai mare de persoane care intentionează să îşi planifice sau să îşi achiziţioneze vacanţa, precum atragerea unui număr cât mai pare de expozanţi din domeniul turismului şi domenii conexe acestei industrii; crearea de locuri de muncă în industria turismului şi industria Horeca”, se precizează într-un comunicat de presă, remis redacţiei.