Primarul Adrian Glăvan: „Le urez locuitorilor oraşului Bechet să fie sănătoşi!”

0
1047

Primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan, speră că anul 2017 să fie unul mai bun pentru comunitatea în fruntea căruia se află. Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj, edilul va încerca să pună în valoare campusul şcolar, unul dintre cele mai moderne infrastructuri de învăţământ din ţară, care a fost realizat şi cu efortul financiar al localnicilor.

bechet adrian glavan

Domnule primar, aveţi deja o experienţă în administraţie, dată de faptul că aţi îndeplinit şi funcţia de viceprimar al oraşului, iar pe finalul mandatului trecut aţi preluat şi atribuţiile de primar. Acum aţi fost ales primar de către locuitorii din Bechet şi aveţi în faţă un mandat de patru ani. Cum au fost primele şase luni?

-Pe început de mandat, nu au fost foarte mari realizări, cu toate că aşteptările au fost foarte mari, şi din partea locuitorilor, dar şi din partea noastră, a autorităţilor. Partea bugetară a fost foarte restrânsă, mari posibilităţi nu au fost şi am încercat, pe această jumătate de an, să finalizăm proiectele pe care le-am avut în trecut. Avem un proiect pentru ape uzate, care este prins pe Masterplan, unde sunt incluse şi localităţile vecine, Călăraşi şi Dăbuleni. Din cunoştinţele mele, culese de la constructori, Bechetul ar fi cam 100% terminat, însă la vecini ar mai fi ceva de lucru. Probabil că undeva la jumătatea lui 2017 va fi finalizat. Este un lucru extraordinar. În paralel, cu acest proiect, avem un altul pentru extinderea reţelei de apă potabilă. Acest proiect este dus la finalizare şi avem certitudinea că maxim până la sfârşitul lunii ianuarie, vom avea şi recepţia făcută şi va fi dată în funcţiune. S-au făcut deja o parte dintre probele de presiune, mai rămâne doar partea de documentaţie la care lucrăm. Va fi predat către Compania de Apă Oltenia, iar locuitorii oraşului Bechet vor putea beneficia de racord la apă potabilă.

-Centura ocolitoare a Bechetului nu se vede terminată nici acum…

-Este adevărat că avem două probleme mai arzătoare. Una este pe partea de asfaltare. Sunt trei străzi, ”Nicolae Titulescu”, ”Vârâţi” şi „Tudor Arghezi”, unde a fost introdusă canalizarea şi trebuiau refăcute la stadiul iniţial. Nu s-a făcut nici până în acest moment, dar sperăm ca până la sfârşitul proiectului să se facă şi aceste lucruri, pentru că există un disconfort pentru cetăţeni. Sunt străzi pe care se circulă mult fiindcă este intrarea şi ieşirea spre Bechetul din vale, cum îi spunem noi. Am încercat şi noi să facem aşa încât să fie accesibile, dar după fiecare intemperie aceste străzi devin impracticabile. O problemă mai veche, care este şi destul de arzătoare a fost proiectul cu centura şi cu cele două bulevarde. Acesta nu a fost dus la finalizare. Constructorul a realizat în jur de 12% din proiect, după care până la expirarea perioadei de finanţare nu a mai venit să-şi continue lucrarea. În acest moment suntem în litigiu cu constructorul şi sperăm că va fi bine. Credem că va fi bine pentru că nu avem niciun motiv prin care l-am fi împiedicat să-şi desfăşoare activitatea. La finalizare să încercăm să găsim o soluţie, pentru ca treptat sau pe segmente, să reuşim pe perioada acestui mandat să facem centura şi cele două bulevarde. Ne-am pregătit cu un proiect şi acum, la începutul anului, o să încercăm să găsim o soluţie să-l introducem pentru executare. Este vorba de un proiect de şase kilometri de străzi.

-Care este cel mai mare proiect al Primăriei Bechet pentru 2017?

-În mandatul trecu,t în care eu am fost pe postul de viceprimar şi o perioadă de un an şi jumătate cu atribuţii de primar, pot să spun că realizarea cea mai mare a fost campusul şcolar de la Bechet. Proiectul s-a derulat în decursul anului 2015 şi a fost încheiat undeva în luna februarie 2016. Este recepţionat, este funcţional. Nu este însă utilizat în totalitate. Prinzându-ne cumva nepregătiţi pe anul 2016 nu am avut posibilitatea de a funcţiona cu cantina, cu căminul. O mică problemă o avem acolo şi pe partea de canalizare nefiind racordat. Şi aşteptăm finalizarea proiectului ca să poată fi funcţional. Deja clădirea cu zece clase şi laboratoare a fost dată în folosinţă. Elevii care îşi desfăşoară activitatea aici sunt foarte mulţumiţi. Cred că ne numărăm printre fruntaşii ţării din acest punct de vedere, fără nici un fel de discuţii. Deocamdată, avem o şcoală profesională pe parte de alimentaţie publică. Mai avem încă doi ani – III şi IV, fiindcă anii I şi II s-au întrerupt. Sperăm ca, în anul 2017-2018, să mai obţinem încă două clase. Noi avem decât pe profilul real şi vrem să obţinem o clasă şi pe uman. De asemenea, încercăm să reluăm şi pe alimentaţie publică, deoarece avem toate echipamentele necesare. Sperăm să ne acorde sprijin şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Vrem să începem să dăm cât de cât culoare acestui campus şcolar care a presupus o muncă titanică.

-Ce le uraţi locuitorilor oraşului în anul care vine?

-Le urez locuitorilor oraşului Bechet să fie sănătoşi! Noi suntem alături de ei şi ei sperăm să fie alături de noi, să ne înţeleagă şi să ne susţină. Noi îi vom susţine şi îi vom înţelege pe maximum posibil. Sănătate şi «La mulţi ani» tuturor!