Segarcea salută Noul An prin realizări spectaculoase

0
744

Renumită prin podgoriile sale şi prin soiurile nobile de vin, cunoscute de pe vremea regilor, Segarcea rămâne una dintre localităţile de marcă ale Doljului. După cum se ştie, Crama de la Segarcea, extrem de apreciată pentru vinurile roşii şi mai ales pentru producţia de vinars, a făcut parte din Domeniile Regale ale Coroanei. Ani buni administrată de Nicolae Popa, Segarcea a rămas, din vara acestui an, „pe mâinile” mai tânărului Nicolae Tutunaru, care pare, însă, determinat de aceeaşi ambiţie în privinţa proiectelor pentru cetăţenii oraşului. Aşa se face că modernizarea mai multor străzi, reabilitarea termică la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” şi alte investiţii vor fi urmate, în 2017, de proiecte şi mai îndrăzneţe. Construirea unei creşe şi unei grădiniţe, înfiinţarea unui centru social şi modernizarea şi extinderea Spitalului Orăşenesc Segarcea sunt doar câteva dintre ele.

primar segarcea tutunaru

Segarcea, un oraş înconjurat de mii de hectare de terenuri agricole, a devenit, an de an, un reper în agricultura naţională. Este meritul unora precum Mihai Anghel, care se încăpăţânează să creadă în munca sa, în echipa de specialişti, în câştigarea poate a unui mare pariu cu sine însuşi – acela de a face performanţă într-o lume în care actorii internaţionali de profil înghit concurenţa, fără prea multe menajamente.

Infrastructura locală, modernizată

Administraţia locală din Segarcea a fost şi este cantonată pe rezolvarea problematicilor de confort urban. Şi rolul unui nou intrat la executivul local pare să fie la fel de promiţător, ca şi predecesorul său. Să amintim că Primăria oraşului Segarcea în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Fondul Global de Mediu (GEF) şi Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a derulat proiectul «Reabilitare termică la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă”», finanţat în cadrul programului „Îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodăriile şi comunităţile cu venituri mici din România”. Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit creşterea gradului de confort termic, reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice, reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire şi creşterea eficienţei energetice a clădirii Liceului Tehnologic „Horia Vintilă”.

  În august 2016, Oraşul Segarcea a implementat proiectul „Modernizare străzi OG 28 oraşul Segarcea, judeţul Dolj” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin contractul de finanţare nerambursabilă nr. 12474 din 27.08.2015. Proiectul a avut ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor oraşului şi creşterea siguranţei circulaţiei din oraş, prin asfaltarea unor străzi din oraş, în lungime totală de aproximativ 5,2 km şi a folosit peste 4,2 milioane de lei.

  Străzile Câmpului, Gutuilor, Parcului, Părului, Alee Cimitir Deleni, Prunului şi Dreptăţii au fost şi acestea reabilitate, suma cheltuită fiind de peste 4,28 milioane de lei. A urmat obiectivul de investiţii privind modernizarea următoarelor străzi: Toporaşi, Trandafirului, Rozelor, Libertăţii, Zambilelor, Transilvaniei, Crinului, 1 Mai, Florilor, Frasinului, Muncitorului, în lungime totală de aproximativ 7 km.

Anul 2017 are la capitolul propuneri aceeaşi grijă firească pentru segmentele educaţional, edilitar şi de sănătate publică. Viitoarele proiecte sunt: modernizarea şi extinderea Spitalului Orăşenesc Segarcea, construirea unei grădiniţe şi a unei creşe; reabilitarea şi modernizarea şcolilor din Segarcea; modernizarea străzilor (12 km); înfiinţarea unui centru social; reabilitare şi consolidare Palatului Regal.