Ultima zi de înscrieri la Festivalul-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun „Dor de sărbători”

0
389

Grupurile şcolare de colindători din instituţiile de învăţământ craiovean se mai pot înscrie şi astăzi, până la ora 16.00, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun „Dor de sărbători”, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Evenimentul se va desfăşura pe data de 12 decembrie, începând cu ora 11.00, în Aula „Buia” a Facultăţii de Agronomie din Craiova, ţinuta participanţilor fiind obligatorie: costum naţional.

spectacol 1Participanţii înscrişi în concurs cu piese însoţite de negative sunt rugaţi să le trimită, obligatoriu, pe adresa de e-mail tradem@tradem.ro, cu menţiunea „Pentru Festivalul-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun”, sau să le depună personal la sediul instituţiei din strada „Traian Demetrescu” nr. 31, până astăzi. Festivalul va avea următoarele categorii: grupuri de colindători din învăţământul primar; grupuri de colindători din învăţământul gimnazial; grupuri de colindători din învăţământul liceal. Fiecare grup va cânta două colinde.

  Juriul festivalului le are în componenţă pe Renata Vari – soprană la Opera Română Craiova, Elmira Sebat – conf. univ. dr. la Departamentul de Arte al Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, Georgiana Cristea – profesoară de muzică populară la Palatul Copiilor Craiova. Pentru fiecare secţiune, juriul va acorda Premiul I (400 lei), Premiul al II-lea (300 lei), Premiul al III-lea (200 lei), Menţiune I (150 lei), Menţiune II (100 lei), Menţiune III (50 lei).

spectacol 2Regulamentul concursului şi fişa de înscriere pot fi descărcate de pe pagina web a instituţiei:  http://www.tradem.ro. Informaţii suplimentare se pot obţine zilnic, între orele 8.00 şi 16.00, la numărul de telefon 0351.413.369.