România pierde în prelungiri amicalul cu Rusia

0
351

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Rusiei, scor 1-0, într-un meci amical disputat în Cecenia, la Groznâi. Unica reuşită a gazdelor a venit în prelungiri şi i-a aparţinut lui Ozdoev, dintr-o poziţie clară de ofsaid. Cu un un sfert de oră înainte de final, tricolorilor li s-a refuzat un penalty clar la un fault asupra lui Florin Andone. Jucătorii de la Viitorul, Ţâru şi Nedelcu, au debutat în acest meci la echipa naţională, ei fiind vinovaţii principali la reuşita gazdelor din final. România a avut o mare ocazie de a marca în prima repriză, prin Rotariu, care a tras peste poartă singur cu Akinfeev. O situaţie asemănătoare a irosit şi atacantul lui Mircea Lucescu de la Zenit, Kokorin, în partea secundă. Jocul a fost destul de echilibrat, cele două formaţii având evoluţii modeste, Rusia dovedind şi în acest joc că nu sunt întâmplătoare eşecurile cu Qatar şi Costa Rica.

Christoph Daum a folosit formula: Pantilimon – Enache, Săpunaru, Dr. Grigore (Ţîru 90), Latovlevici (St. Filip 67) – R. Marrin, Prepeliţă – Rotariu, B. Stancu (Nedelcu 90+2), Grozav (Adi Popa 83) – Andone.

Rusia a utilizat echipa:  Akinfeev – Semenov, Kutepov, Kudryaşov – Samedov, Mogilevets (Erokhin 69), Zobnin, Gluşakov, Zhirkov (Ozdoev 46) – Miranchuk (Poloz 61) – Kokorin.