Fotbal U21 – Preliminarii Euro 2017: România pierde fără drept de apel în Danemarca

0
303

Selecţionata de tineret a României a fost învinsă de formaţia similară a Danemarcei cu scorul de 3-1 (3-0), marţi seara, la Aalborg, într-un meci din preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21 din 2017.

Danemarca s-a impus prin golurile marcate de Pione Sisto (10) şi Marcus Ingvartsen (35 — penalty, 39) şi s-a calificat la turneul final din Polonia. Tricolorii, care au şanse minime de calificare de pe locul al doilea, au marcat prin George Miron (68).

Danemarca câştigase şi meciul din tur, disputat în toamna anului trecut, la Giurgiu, scor 3-0.

În celelalte partide de marţi, Bulgaria a învins Armenia, în deplasare, cu 1-0, iar reprezentativa Țării Galilor a smuls in extremis o remiză, pe teren propriu, în faţa modestei formaţii a Luxemburgului, 1-1.

În clasament, pe primul loc se află Danemarca, 22 puncte (8 jocuri), urmată de România, 16 p (9 j), Bulgaria, 14 p (8 j), Țara Galilor, 13 p (9 j), Luxemburg, 3 p (8 j), Armenia, 1 p (8 j).

La turneul final din Polonia merg câştigătoarele celor nouă grupe preliminare şi alte două reprezentative în urma unor jocuri de baraj. Cele mai bune patru ocupante ale locurilor secunde obţin biletele pentru play-off.

România mai are de jucat un singur meci, cu Bulgaria în deplasare, pe 11 octombrie.

În meciul de la Aalborg, selecţionerul Cristian Dulca a utilizat echipa:  Cojocaru — Hodorogea, Țîru (căpitan), Miron, Olteanu — Nedelcearu (R. Marin 46), Ov. Popescu — Păun, Ioniţă, Bumba (Rotariu 68) — Tudorie (Popa, 79).