Furtuna a făcut ravagii în Bucureşti

0
329

392222Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti informează că a primit luni, în intervalul orar 22,00 – 23,00, peste 20 de solicitări de intervenţii pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuinţelor sau în curţile bucureştenilor, ca urmare a ploii torenţiale. “Sunt câteva consecinţe ale fenomenelor meteo din ultimele două ore, însă nu de o gravitate foarte mare. Vorbim, în primul rând, de intervenţii pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuinţelor sau în curţile cetăţenilor. În intervalul orar 22,00 — 23,00 au fost peste 20 de astfel de solicitări. (…) După ora 23,00, numărul acestor solicitări a crescut, inclusiv pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme”, a declarat, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.

Potrivit acestuia, echipajele ISU acţionează cu motopompe transportabile şi cu drujbe.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni seară o atenţionare nowcasting Cod galben de furtună pentru municipiul Bucureşti, valabilă până la ora 23,00.

Potrivit meteorologilor, în Capitală se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor depăşi local 15-20 l/mp, izolat 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

“Sistemele convective sunt în dezvoltare, iar la începutul intervalului atenţionat cantităţile de apă vor fi mai însemnate, îndeosebi în sudul oraşului”, conform ANM.