Va începe o săptămână plină pentru elevi. Este vorba despre programul „Şcoala altfel”, în timpul căruia vor avea loc foarte multe activităţi de profil. În plus, din 15 aprilie, Craiova va fi gazda Olimpiadelor naţionale, la trei discipline de învăţământ. Prima va debuta chiar mâine, 15 aprilie, este vorba despre cea de „Informatică”.
Pentru Craiova, în special, şi pentru judeţul Dolj, în general se anunţă o perioadă foarte încărcată, care poate aduce beneficii. «Suntem într-o perioadă foarte importantă. Vom organiza, la Craiova, trei faze naţionale ale Olimpiadelor Şcolare pe discipline. Prima va debuta pe 15 aprilie, când, la ora 18.00, la Hotelul „Ramada”, va fi faza de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Informatică. Nu mai puţin de 317 copii vor participa la concurs, iar festivitatea de premiere va avea loc la Cercul Militar Craiova , luni, 18 aprilie, începând cu ora 16.30. Sunt aşteptaţi elevi din toată ţara, iar din Craiova 13 vor fi prezenţi la competiţie – Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” având 11 şcolari, ceilalţi fiind de la Colegiul Naţional „Carol I”. De asemenea, se va desfăşura Olimpiada Naţională pentru Pedagogie şi Psihologie, destinată celor care urmează cursurile instituţiilor de învăţământ cu profil pedagogic. Sunt 196 de şcolari, din toată ţara, care vor fi prezenţi, iar din Dolj sunt şase concurenţi, cu toţii de la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” Craiova. Nu în ultimul rând, Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică se va desfăşura, tot aici, la Craiova, debutul fiind pe 21 aprilie, la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, rezultatele fiind făcute cunoscute pe 24 aprilie. Pentru buna desfăşurare a concursurilor trebuie să le mulţumim domnilor profesori Gabriela Panait, Florin Băloi şi Ileana Moculescu», a declarat prof. Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Program cu de toate
Aşa cum aminteam, este o perioadă „plină” , cu atât mai mult cu cât, din data de 18 aprilie, va începe săptămâna „Şcoala altfel”, timp în care elevii vor fi prezenţi la diverse acţiuni extraşcolare, toate cu o tematică bine pusă la punct. «Este un program foarte dens, la care prof. Simona Chiriţă, inspector pentru activităţi extraşcolare, s-a implicat foarte mult şi se văd rezultatele. Sunt sute de activităţi, toate pentru copii. Fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi-a stabilit planul de lucru, aprobat prin Consiliul de Administraţie. Sigur, pentru manageriat, este un lucru foarte bun faptul că nu mai trebuie un termen de 30 de zile referitor la alcătuirea planului de organizare a unor excursii, cu tot ceea ce presupune acesta: tabel cu copiii, semnăturile părinţilor sau tutorilor legali, termenul în care are loc acţiunea etc. Acum, nu mai este stipulată o limită şi se merge pe respectarea legislaţiei din partea unităţilor de învăţământ. Din punctul meu de vedere, este un lucru benefic. Toate activităţile care se desfăşoară în „Şcoala altfel” sunt binevenite, iar cadrele didactice îi pot şi pregăti pe elevi, la diferite materii», a mai precizat Lavinia Craioveanu.
Sănătatea publică, în consens cu elevii
Pentru copii, se pregătesc şi alte oportunităţi. „Am avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi am stabilit o direcţie de acţiune comună. Atât pentru noi, cât şi pentru reprezentanţii DSP este foarte importantă sănătatea copiilor. Am pus la punct, la prima întâlnire, unele direcţii comune, alimentaţia şi sănătatea corporală, inclusiv în felul în care stau copiii în bănci, fiind luate în discuţie. Sunt convinsă că a fost ceva constructiv, iar în perioada următoare se va semna şi un protocol, care va fi adus la cunoştinţa opiniei publice”, a mai menţionat Lavinia Craioveanu. Aceasta a mai precizat că se va încerca, prin diverse programe, şi combaterea obezităţii.