Consultare publică pe tema Legii tinerilor, la Craiova

0
422

50 participanţi din rândul structurilor de tineret din regiunea Sud-Vest au fost prezenţi, ieri, în Craiova, unde au luat parte la consultarea publică referitoare la modificarea Legii Tinerilor şi a îmbunătăţirii Metodologiei de finanţare a organizaţiilor nonguvernamentale de tineret sau studenţeşti. Întâlnirea – la care a participat şi Andrei Popescu, secretar de stat în domeniul politicilor de tineret din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) – a debutat cu o prezentare succintă a propunerilor de modificare rezultate în urma întâlnirilor din ianuarie la sediul MTS.

Tinerii, coordonatori de proiecte şi preşedinţi ai acestor structuri, au fost împărţiţi în grupuri şi au propus teme de discuţie plecând de la nevoile observate în practică legate de lege: finanţarea activităţilor de tineret de autorităţile publice, sancţiuni aplicate, participarea tinerilor, Legea tinerilor versus Legea tineretului, facilităţi pentru sprijinirea antreprenoriatului în rândul tinerilor. În ceea ce priveşte metodologia, s-au discutat diverse teme, precum contribuţia financiară din partea organizaţiilor, simplificarea documentelor pentru aplicare, evaluare şi raportare, criterii de eligibilitate şi finanţare, calendarul finanţării,  statutul grupurilor informale.

„Suntem onoraţi să încheiem caravana consultărilor şi credem că numărul mare de participanţi prezenţi astăzi (n.r. – ieri) este dovada a interesului deosebit asupra subiectului, dar şi a diversităţii nevoilor pe care tinerii le au. Vom sprijini acest demers în continuare până la finalizarea cu succes”, a declarat Origen Staicu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat în perioada 9-29 februarie o serie de opt consultări regionale cu sprijinul Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret, respectiv Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti. Scopul consultărilor este de a discuta propunerile de armonizare ale cadrului legislativ în domeniul tineretului. La toate întâlnirile a fost prezent Andrei Popescu, secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, împreună cu echipa cabinetului său. Documente şi informaţii utile pot fi găsite pe site-ul MTS şi pe pagina de facebook a instituţiei.