Vânzătoare înjunghiată într-un magazin din Craiova

0
375

O tânără de 25 de ani, din Craiova, vânzătoare la un magazin din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a ajuns, ieri-dimineaţă, în stare gravă la unitatea medicală, după ce a fost înjunghiată de un bărbat ce a fugit după comiterea faptei. Fata a fost stabilizată, operată, starea ei fiind bună, iar ieri după-amiază poliţiştii au reuşit să pună mâna pe autor, un bărbat de 52 de ani, cu domiciliul în comuna Pleniţa. A fost audiat de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care a dispus reţinerea sa pe o perioadă de 24 de ore, sub acuzaţiile de tentative de omor şi tâlhărie.

 

Poliţiştii craioveni au fost anunţaţi, ieri-dimineaţă, în jurul orei 8.00, că Raluca Ciucă, de 25 de ani, vânzătoare la un magazin din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost agresată de un bărbat care a dispărut. Mai exact, din cercetările oamenilor legii, a reieşit faptul că un bărbat destul de în vârstă a intrat în magazin, i-a cerut tinerei un pachet de ţigări, apoi a luat o pâine din raft şi a pus-o în plasă, iar când vânzătoarea i-a spus cât are de plătit s-a răzgândit şi n-a mai vrut ţigările. Însă n-a scos bani să achite nici pâinea, aşa că fata i-a cerut să plătească, iar bărbatul a lovit-o cu un cuţit în zona abdominală stângăşi a fugit. Plină de sânge, fata a reuşit să-şi sune patronul, care a alertat Poliţia şi Ambulanţa. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, tânăra a fost internată în stare extrem de gravă, în şoc hemoragic gradul II, prezentând o plagă înjunghiată la nivelul flanculuistâng abdominal, care a pus în pericol viaţa pacientei, întrucât avea hemoragie internă. A fost supusă imediat unei intervenţii chirurgicale, starea ei fiind stabilă după operaţie. Ulterior, medicii legişti au stability că tânăra a suferit leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, având nevoie pentru vindecare de 30- 35 de zile de îngrijiri medicale.

La faţa locului a ajuns şi un procurer de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru cercetări, în cauză fiind deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi tâlhărie. În urma cercetărilor, în cursul după-amiezii, anchetatorii au reuşit să-l identifice pe autorul faptei, stabilindu-se că este vorba despre Florian Ilie, de 52 de ani, cu domiciliul în comuna Pleniţa, care însă locuia în Craiova. Bărbatul a fost “săltat”, dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde, în urma audierii lui, procurorul de caz a decis să-l retina pentru 24 de ore, astfel că a fost introdus în arestul IPJ Dolj. Astăzi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.