E vremea victoriei într-un derby

0
313

În primăvara lui 2009 s-a înregistrat ultima victorie a Ştiinţei în faţa lui Dinamo, 2-0 pe “Ion Oblemenco”

De la revenirea în Liga I, Universitatea Craiova nu a reuşit să câştige vreun derby cu Steaua şi Dinamo, aşa încât perioada fără victorie în faţa celor două rivale din Bucureşti, s-a prelungit, înregistrându-se adevărate recorduri negative în acest sens. Meciurile câştigate cu Steaua şi Dinamo crează o emulaţie specială în rândul fanilor, iar aceste perioade de secetă sunt aproape la fel de nocive precum lipsa unor noi trofee. Gustul unei victorii cu Steaua nu l-am mai simţit din 2002, iar în deplasare chiar din 1989, în timp ce contra lui Dinamo ultimul succes datează din 2009, pentru ca cea din urmă victorie a Craiovei în Ştefan cel Mare să dateze din 1995. De la revenirea în Liga I, alb-albaştrii au marcat de două ori în poarta Stelei, însă în meciuri pierdute (1-3 în Ghencea, gol Ivan şi 1-2 pe “Extensiv”, gol Vătăjelu, din penalty). Contra lui Dinamo, Universitatea a înregistrat două remize, 1-1 şi 0-0 şi a pierdut în turul acestui campionat, dar niciun jucător al Craiovei nu a marcat însă în poarta “câinilor roşii”, la acel 1-1 de acum un an Steliano Filip înscriind un autogol. De acum 6 ani şi jumătate datează ultima victorie într-un meci cu Dinamo. În aprilie  2009, în faţa a 30.000 de fani, care au umplut cu 3 ore înainte de meci arena “Ion Oblemenco”, fraţii Costea marcau pentru un 2-0 memorabil, decarul Florin reuşind atunci o “foarfecă” spectaculoasă. Pe banca echipei din Ştefan cel Mare se afla, ca şi acum, Mircea Rednic.

Revine Madson, Zlatinski stă 2 meciuri

Pentru meciul de duminică împitriva lui Dinamo, Emil Săndoi nu se va putea baza pe stoperii Acka şi Izvoranu, accidentaţi, şi pe mijlocaşul Zlatinski, suspendat. Bulgarul a fost anunţat ieri că va sta două etape pentru eliminarea de la Botoşani şi va plăti o amendă de 3.000 de lei. În schimb, după ce a lipsit aproape o lună, mijlocaşul brazilian Madson se pregăteşte în regim normal alături de colegii săi şi va fi probabil titular în locul lui Zlatinski. De asemenea, după ce a debutat în finalul partidei de la Botoşani, Iliev este pregătit să intre şi el din primul minut. La Dinamo, Mircea Rednic a anunţat că îl va titulariza în atac pe Essombe în locul lui Gnohore, “Bizonul” având o prestaţie mai slabă în ultimele jocuri.

Sunt bilete peste tot

Vânzarea biletelor pentru meciul de duminică, ora 15, a început deja, până ieri fiind achiziţionate câteva sute. Acestea pot fi comandate online accesând link-ul de pe site-ul oficial al clubului sau accesând direct site-ul www.biletecsuc.ro. Tichetul de acces va sosi astfel acasă. În urma colaborării dintre Universitatea și Eventim.ro, biletele pot fi procurate până în ziua meciului şi din magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange și OMV. Totodată, tichetele de acces la derby se găsesc și la magazinul oficial al Universității Craiova, situat în zona English Park. Programul de funcționare al magazinului este zilnic, între orele 10-19. La casele de bilete de la stadionul Extensiv, biletele la meci vor fi la vânzare sâmbătă și duminică. Preţul biletelor pentru meciul Universitatea Craiova – Dinamo: Peluză: 5 lei, Tribuna 2: 15 lei, Tribuna 1: 25 lei, Tribuna 0: 40 lei. Dinamo va fi încurajată în Bănie de o galerie de 300 de persoane.