Prins „gonind” cu 175 km/h prin Craiova

0
332

Poliţiştii de la Rutieră au organizat o razie de amploare în trafic, duminică, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere cu urmări grave. Oamenii legii au aplicat amenzi de peste 22.800 lei, nu mai puţin de 96 dintre acestea unor şoferi care au depăşit viteza legală. Cel care a bătut toate recordurile a fost un craiovean de 26 de ani, depistat de poliţişti la volanul bolidului cu 175 km/h.

Pentru că s-a încheiat minivacanţa de Revelion şi duminică majoritatea celor plecaţi au revenit acasă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi Formaţiunilor Rutiere din judeţ au organizat o acţiune de amploare, pe principalele drumuri naţional-europene, în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cauzate de încălcarea regimului legal de viteză. Poliţiştii rutieri au desfăşurat şi activităţi informativ-preventive, şoferilor fiindu-le făcute recomandări cu privire la traficul în condiţii de iarnă, gheaţă şi polei pe partea carosabilă.

„În cadrul acţiunii au fost constatate 144 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în sumă de peste 22.800 lei, dintre care 96 amenzi au fost aplicate şoferilor pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice trei permise de conducere pentru viteză excesivă”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Cel care a bătut toate recordurile de viteză a fost Valentin Pirloc, de 26 de ani, din Craiova, depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism Audi A6, pe strada Prelungirea Bechetului din Craiova, cu viteza de 175 km/h. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 877 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

În aceeaşi acţiune, poliţiştii l-au depistat şi pe Paolo Giongaspero, de 42 ani, din Craiova conducând un autoturism Audi, pe bulevardul Decebal, cu viteza de 99 km/h. Bărbatul a rămas cu permisul, însă a primit amendă şi 6 puncte de penalizare.