Cercetaţi penal după ce au încercat să ascundă un accident

0
132

Pentru a scăpa de dosar penal, doi tineri de 23, respectiv 28 de ani din comuna Ţuglui, au încercat să ascundă un accident în care au fost implicaţi, duminică dimineaţa. Tânărul de 23 de ani, la volanul unui BMW, din cauza vitezei, a lovit o maşină, s-a răsturnat, fata de 28 de ani a fost rănită, însă la spital aceasta a declarat că a căzut pe gheaţă. Poliţiştii au stabilit însă ce s-a întâmplat în realitate, iar acum îi cercetează penal pe amândoi.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, accidentul s-a petrecut duminică dimineaţă, în jurul orei 2.30, în comuna Ţuglui. Din cercetările efectuate a reieşit că Robert Jupoi, de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism BMW, în dreptul unui imobil, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a lovit un autoturism care era parcat pe partea dreaptă a drumului, după care a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat în şanţul de scurgere a apelor pluviale din partea stângă a drumului.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a Claudiei Chibuşi, de 28 de ani, din aceeaşi localitate, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 23 de ani. După producerea accidentului, cei doi au încercat să scoată maşina din şanţ, n-au reuşit, iar fata a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean nr. 1 Craiova, fiind înregistrată în evidenţele unităţii în aceeaşi zi, la ora 3.20, unde a precizat că leziunile au fost produse ca urmare a căderii pe gheaţă.

Pentru că au avut suspiciuni, medicii au anunţat Poliţia, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit întreaga situaţie de fapt. Mai mult, acum ambii tineri s-au ales cu dosare penale: „Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare, iar pe numele tinerei poliţiştii rutieri au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.