Craiova Culturală aleargă în acest sfârșit de săptămână

1
1375

Pe data de 11 octombrie a.c., începând cu ora 9.00, CEZ Distribuție alături de Craiova Running Club și cu susținerea Primăriei municipiului Craiova și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj îi invită pe toți iubitorii de mișcare să ia startul la Craiova Running Day din Piața „Mihai Viteazul”, pentru a vedea cele mai frumoase obiective ale orașului, în alergare.

Craiova Running Day este un eveniment sportiv de alergare format din două curse: cursa populară – cu un traseu de aproximativ 2 km, și cursa competitivă – ce va avea un traseu de aproximativ 10 km. Cele două trasee vor cuprinde câteva dintre cele mai frumoase obiective ale orașului. Obiectivul final al evenimentului este acela de a încuraja mișcarea și o viață sănătoasă în rândul comunității locale, dar și promovarea orașului înscris în cursa pentru câștigarea titlului de Capitală Europeană.

Nume sonore ale sportului românesc vor contribui la crearea atmosferei competitive, până acum anunțându-și prezența la eveniment Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român al momentului, Marius Busca, multiplu medaliat la concursurile de alergare, campion național la 3000 metri, Radu Milea, unul dintre cei mai buni ultramaratoniști, orientariști și alergători montani din România, Alina Nițuleasa, multiplu medaliată la concursurile de alergare, Ana Maria Branză, scrimeră, multiplă campioană națională, europeană și mondială, vicecampioană olimpică și o mare iubitoare a sportului de orice fel, Yolanda Ruiz Pino, atlet amator, profesor de limba spaniolă la Colegiul Național „Carol I” și câștigătoare a semimaratonului de la Brașov.

Startul va fi dat de Nuța Olaru, atletă pe distanţe lungi, originară din zona Olteniei, stabilită în America, multiplă medaliată la concursurile internaționale, câștigătoare a maratonului de la Las Vegas.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Sunt interesat dacă se pot înscrie si persoane care nu fac parte din lumea sportului, persoane publice, etc.
    In cazul in care exista aceasta posibilitate de inscriere, a unei (sau mai multor persoane), va rog sa-mi transmiteți condițiile de participare.
    Va multumesc.

Comments are closed.