Cercetaţi penal după ce au fost prinşi la volan cu permisele suspendate

0
294

Doi tineri s-au ales cu dosare penale după ce, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii i-au prins la volan, deşi nu aveau acest drept.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri, în jurul orei 11.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, fiind în serviciul de supraveghere şi control trafic pe strada Nicovalei din Craiova, au depistat-o pe Aurelia Olaru, de 26 de ani, din comuna Braloştiţa, în timp ce conducea un autoturism Audi A8 având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru viteză excesivă. Pe numele tinerei s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În aceeaşi zi, la ora 14.00, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Segarcea, fiind în serviciul de patrulare, l-au depistat pe Alexandru Vintilă, de 22 de ani, din  Craiova, în timp ce conducea un autoturism Peugeot pe DJ561, în comuna Cerăt, având autorizaţia de circulaţie provizorie a autovehiculului expirată din data de 25.06.2014. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

„Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având suspendată exercitatrea dreptului de a conduce”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.