Băut la volan, a căzut cu maşina în albia unui pârâu

0
87

Doi doljeni, un bărbat şi o femeie, au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, miercuri după-amiază, în urma unui accident  petrecut în apropierea comunei Orodel. Bărbatul, băut la volan şi circulând cu viteză, a pierdut controlul maşinii şi a căzut în albia unui pârâu. Poliţiştii au stabilit că avea 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au întocmit dosar penal.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri după-amiază, în jurul orei 16.00, pe D.C. 10 în afara comunei Orodel,  s-a produs un accident rutier în urma căruia două persoane au ajuns la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri, s-a stabilit faptul că Marin Ispas, de 61 de ani, din Orodel, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a condus un autoturism Matiz, iar într-o curbă la dreapta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă şi a căzut în albia unui pârâu. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto  şi a Ecaterinei Ţolescu, de 59 de ani, din comuna Şimnicul de Sus, jud. Dolj, pasageră pe scaunul dreapta faţă  al autoturismului, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru îngrijiri medicale şi investigaţii suplimentare. Pentru că au stabilit că era băut, poliţiştii i-au întocmit dosar penal bărbatului.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Băileşti pentru recoltarea de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.