Ziua lucrătorului de penitenciar, la PMT Craiova

0
458

Ieri, la Penitenciarul de Minori și Tineri Craiova a avut loc un eveniment dedicat Zilei personalului din sistemul administrației penitenciare care se sărbătorește în fiecare an în preajma datei de 29 iunie.

Cu acest prilej, directorul unității, comisarul șef  Viorel Najap, a transmis întregului personal mesajul directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, mesajele de felicitare primite din partea instituțiilor și organizațiilor colaboratoare și a acordat diplome de merit pentru nouă lucrători care au obținut rezultate deosebite în activitatea desfășurată.

O mențiune specială a fost făcută privind activitatea desfășurată de educatorul Dan Buzărnescu pentru modul remarcabil în care a reușit să îmbine activitatea profesională cu pasiunea pentru muzică, obținând rezultate deosebite, atât în plan educațional cât și în plan artistic. Sub coordonarea sa, echipele artistice formate din deținuți au participat la numeroase evenimente culturale, începând cu Festivalul Național de Teatru pentru deținuți din toamna anului 2013, pe scena Teatrului „Nottara” din București și încheind cu spectacolul susținut alături de elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. Pentru profesionalismul, dăruirea și abnegația dovedite, educatorul Dan Buzărnescu a fost desemnat „Cel mai bun lucrător din domeniul reintegrare socială” nu doar din Penitenciarul de Minori și Tineri Craiova ci din întreaga regiune de sud-vest.

Tot pentru merite deosebite obținute în activitatea specifică, nouă agenți de penitenciar au fost avansați în gradul profesional următor înainte de împlinirea stagiului minim în grad. Ziua personalului a dat prilejul organizării, într-un strâns parteneriat cu Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA) regiunea IV Dolj, a unor întreceri sportive între personalul unității. Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, cupe și materiale sportive.