Concert vocal-simfonic cu lucrări de Hector Berlioz inspirate din dramaturgia shakespeariană

0
549
Guillaume Boulay

Pe lângă spectacolele unor teatre de extraordinară reputație internațională, programul Festivalului „Shakespeare” reunește, la fiecare ediție, numeroase alte activități, de la sesiuni de shakespeareologie și lansări de cărți la recitaluri actoricești și concerte. Așa este, anul acesta, un eveniment muzical organizat și găzduit de Filarmonica „Oltenia”: concertul vocal-simfonic susținut vineri, 2 mai, de la ora 19.00, de Orchestra Simfonică și Corala Academică ale instituției, cu Guillaume Boulay (Franța) la pupitrul dirijoral.

Programul va cuprinde lucrări de Hector Berlioz, inspirate din dramaturgia lui William Shakespeare, prezentate în primă audiție la Craiova. Este vorba despre Grande ouverture du Roi Lear, op. 4; „Marche funebre pour la derniere scene d’Hamlet” din „Tristia”, op. 18, nr. 3; „La mort d’Ophelie” – baladă din „Tristia”, op. 18, nr. 2; Fantaisie sur „La Tempete” de Shakespeare (fragment din „Lelio ou Le retour a la vie”, op. 14 bis, nr. 6); Symphonie dramatique „Romeo et Juliette” (patru fragmente simfonice).

Guillaume Boulay s-a născut în anul 1963. După absolvirea Conservatorului din Versailles (clasa de violoncel), a urmat cursuri de perfecţionare la Viena (clasa de violoncel a prof. Adalbert Skocic) şi, de asemenea, dirijatul de orchestră. A frecventat apoi mai multe cursuri de măiestrie artistică. Stabilit în Italia de mai mulţi ani, a desfăşurat şi o intensă carieră didactică în cadrul Conservatoarelor din Frosinone, Potenza şi Adria, iar în prezent predă cursurile de teorie, forme muzicale şi compoziţie la Liceul de Muzică din Pescara.