Se caută studentul anului!

0
6517


Studenţii sunt provocaţi să se autodepăşească şi să se dezvolte într-un cadru ce implică specialişti din domeniile care îi pasionează. Sunt puse în joc premii de peste 2000 de euro, dar şi titulatura de “Studentul Anului”.

„Studentul Anului” este un proiect naţional, o competiţie ce îşi propune să premieze excelenţa în mediul universitar pe cinci categorii: Medicină, Economie, Arhitectură, Jurnalism & Comunicare şi Drept. Proiectul are ca scop promovarea şi recompensarea acelor studenţi care îmbină cu succes provocările academice şi pe cele din mediul de business, dovedind atât creativitate şi simţ analitic, precum şi capacitatea de a se ridica la standardele impuse de marile companii de pe piaţa muncii. Competiţia presupune rezolvarea unei teme ce poate fi sub formă de eseu sau aplicaţie, propusă de partenerul principal de pe fiecare categorie a proiectului. De asemenea, studenţii sunt evaluati si prin prisma CV-ului care denotă activităţile curriculare şi extracurriculare în care aceştia au fost implicaţi. Evaluarea este facută de un juriu specializat, format din partenerul principal fiecărei categorii de concurs şi din profesori universitari.

Primii trei finalisti ai fiecarei categorii vor fi rasplătiţi cu premii în cadrul Galei de Premiere “Studentul Anului”, un eveniment formal care marchează an de an finalul competiţiei şi care reuneşte toţi susţinătorii proiectului. În cadrul acestei competiţii pot participa studenţii cu cetăţenie română, înscrişi la zi sau masteranzi la o facultate cu profil economic, de jurnalism sau comunicare, de medicină, de drept sau de arhitectură din România. Pot participa şi studenţii care, deşi înscrişi la o facultate din România, beneficiază de o bursă Erasmus, doar în cazul în care pot fi prezenţi la Gala de Premiere, care va avea loc pe data de 21 mai.