Crucea Roşie Română lansează un apel pentru persoanele izolate de zăpadă

0
386

Ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi a viscolului puternic din ultimele zile Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare din judeţele Vrancea, Giurgiu, Dâmboviţa, Brăila şi Ilfov, cu alimente de bază şi produse de primă necesitate.

Din depozitul central al Crucii Roşii Române au fost direcţionate 2095 pachete de alimente de bază şi produse de primă necesitate (saci de dormit, pături, pachete igienice, cizme) si 5000 de supe instant către Filialele de Cruce Roşie din Giurgiu, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Vrancea, pentru un numar de 385 de familii. Aceste produse vor fi distribuite persoanelor izolate în cel mai scurt timp. Cantităţi semnificative de alimente din depozitele Crucii Roşii Române şi din cel al Băncii de Alimente vor fi distribuite către persoanele care locuiesc în zonele afectate de căderile masive de zăpadă. “Pentru a susţine în continuare persoanele sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă.  Persoanele care doresc să contribuie cu alimente greu perisabile pot face donaţii prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinele din reţelele: Carrefour, Real, Mega Image, METRO România şi XXL Mega Discount. Alimentele ce pot fi donate sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă”, a spus Maria Vintilă, directorul Filialei de Cruce Roşie Dolj.

Crucea Roşie Română pune la dispoziţia celor care vor să susţină Apelul Umanitar de Urgenţă, numerele de telefon: 021.317.60.06 sau 0743.042.252 unde pot solicita informaţii suplimentare.

 

Se pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro sau în conturile special deschise de Crucea Roşie Română la BRD – Agenţia Piaţa Romană:

LEI: RO36BRDE410SV51618614100

EUR: RO71BRDE410SV51618884100

USD: RO29BRDE410SV18793954100

Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru transportul ajutoarelor şi completarea necesarului de alimente, apă, pături şi produse de igienă.