Băut şi cu permisul anulat, a urcat la volan şi s-a accidentat grav

0
284

Un doljean de 27 de ani, băut şi cu permisul anulat de 4 ani, a ajuns la spital în stare gravă, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea, miercuri dimineaţă. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal, stabilind că permisul i-a fost anulat tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Conform poliţiştilor de la Serviciul Rutier, miercuri dimineaţă, în jurul orei 05.00, Marian Văcaru, de 27 de ani, din comuna Moţăţei, în timp ce conducea un autoturism marca Ford, neînmatriculat (întrucât îi expirase autorizaţia provizorie de circulaţie), pe DJ 561A, în afara localităţii Moţăţei, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei, după care a părăsit partea carosabilă spre stânga şi a lovit un mal de pământ şi mai mulţi arbuşti. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto care a fost transportat la unitatea medicală pentru acordarea de îngrijiri, stabilindu-se în urma investigaţiilor că a suferit traumatisme cranio-faciale şi fractură de bazin. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul avea permisul de conducere anulat de pe 29 august 2009 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte infracţiuni la regimul circulaţiei.

„Poliţiştii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de vătămare corporală, conducere cu permis anulat şi conducerea unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.