Tânăr muşcat de un câine maidanez

0
243

Un tânăr de 16 ani din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, miercuri seară, după ce a fost atacat de un câine maidanez aflat în îngrijirea a două persoane fără adăpost care îşi fac veacul într-un spaţiu dezafectat de la parterul blocului Z1 de pe strada Vasile Conta din municipiu. Tânărul a primit îngrijiri medicale, pentru că a fost muşcat de braţ şi de picior, a plecat acasă şi le-a declarat poliţiştilor că nu depune plângere. Şi cei doi bărbaţi fără adăpost care ţineau câinele au fost audiaţi de poliţişti. Animalul a fost preluat de o echipă de la Ecarisaj şi dus la adăpost.

Din cercetările efectuate de poliţiştii craioveni a reieşit că, joi seară, în jurul orei 21.30, Cornel Popescu, de 16 ani din Craiova, se plimba cu prietena sa şi cu căţelul acesteia, un Bichon, pe strada „Vasile Conta” din Craiova. La un moment dat, un câine maidanez, aflat în grija unor persoane fără adăpost care îşi fac veacul într-un spaţiu dezafectat de la parterul blocului Z1, a sărit la căţel, iar Cornel l-a luat în braţe, ca să-l ferească de colţii maidanezului. A fost el rănit, pentru că maidanezul l-a atacat, muşcându-l de mână şi de un picior. Tânărul a fost dus Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a primit îngrijiri medicale, însă nu a fost nevoie să rămână internat.

Poliţiştii de la Secţia 4 Craiova au ridicat cele două persoane fără adăpost care au în grijă câinele agresiv, respectiv Ioan Trifan, ed 43 de ani şi Petrică Zamfir de 33 de ani, i-au audiat cu privire la incident, însă, pentru că victima câinelui, tânărul de 16 ani, nu a dorit să depună plângere, şi cei doi au fost lăsaţi să plece.

„Au fost efectuate cercetări în cauză, atât tânărul de 16 ani, cât şi cele două persoane fără adăpost au fost audiate, iar câinele agresiva a fost preluat de un echipaj al Parimăriei Craiova şi dus la un adăpost specializat”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătoruld e cuvânt al IPJ Dolj.