Astăzi începe cea de-a doua sesiune a bacalaureatului

0
319

Aproximativ 3.000 de absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Dolj încep astăzi a doua sesiune a bacalaureatului. La aceasta participă candidaţii care nu au promovat examenul în acest an sau în sesiunile anterioare sau cei care au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat începe astăzi, cu proba A – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va încheia marţi, 20 august. Cea de-a doua probă (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă/B) se va desfăşura în intervalul 19 – 21 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (C) va avea loc în perioada 20 – 21 august. Candidaţii vor putea susţine proba de evaluare a competenţelor digitale (D) în intervalul 22 – 23 august.

Prima probă scrisă – cea la limba şi literatura română – va avea loc pe 26 august, fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, pe 27 august. Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării – în 30 august.

Rezultatele vor fi afişate pe 2 septembrie, până la ora 12:00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 16:00. Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate la data de 5 septembrie 2013.După prima sesiune de bacalureat, la nivelul judeţului Dolj s-a înregistrat promovabilitate zero la trei unităţi de învăţământ: Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian“ din Malu Mare, Liceul „Aurelian Ianculescu“ din Cârcea şi Liceul „Beethoven“. La aceste unităţi,  din Craiova, nici un elev nu a promovat bacalaureatul. La polul opus sunt colegiile consacrate ale Craiovei – Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional “Elena Cuza”, Colegiul Naţional “Carol I” şi Colegiul Naţional “Ştefan Velovan” – aici procentul de promovare fiind de peste 90%.