4.700 de copiii încep clasa pregătitoare în Dolj

0
125

Unităţile de învăţământ doljene care, în anul şcolar 2013-2014, vor primi mai mulţi copii în clasele pregătitoare faţă de anul şcolar trecut au început deja să achiziţionize mobilierul şcolar necesar pentru clasele care vor funcţiona din toamnă. Suplimentarea mobilierului aferent sălilor în care vor funcţiona clasele pregătitoare este necesară, dat fiind că numărul elevilor de la pregătitoare e mai mare cu aproximativ 1.650 de copii faţă de precedentul an şcolar. Sarcina achiziţionării mobilierului revine managerilor unităţilor de învăţământ, care trebuie să finalizeze acest demers până la începutul lunii septembrie. O băncuţă cu tot cu scaun pentru clasa pregătitoare trebuie să fie în valoare de maxim 200 de lei conform ordinului ministrului 3948/2013. “Peste 4700 de copii doljeni sunt înscrişi pentru clasa pregătitoare în anul şcolar 2013-2014.Vom avea peste 270 de clase pentru pregătitoare pentru această toamnă”, a precizat  Georgică Bercea-Florea, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Înscrierile se fac până la începutul anului şcolar

Acolo unde cererile din partea părinţilor au fost foarte multe, reprezentanţii Inspectoratului şcolar doljean au dispus suplimentarea claselor. Părinţii care şi-au înscris până în acest moment copiii în clasa pregătitoare o pot face fără probleme până la începutul anului şcolar.  Copiii împlinesc şase ani până la 31 august sau cei care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie – 31 decembrie trebuie înscrişi la clasa pregătitoare. În ce priveşte ultima categorie menţionată, aceştia au fost sau trebuie evaluaţi psihomatic de specialiştii de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj.

Odată cu decizia înfiinţării clasei pregătitoare, unităţile şcolare doljene s-au văzut în situaţia de a asigura o bază materială în conformitate cu nevoile unui elev de şase ani. Astfel, în afara mobilierului, grupurile sanitare, dar şi celelalte dotări ale claselor în care învaţă micuţii au trebuit adaptate. Managerii unităţilor gimnaziale spun că aceste adaptări au fost realizate încă de anul trecut, astfel că în această vară se vor întreprinde doar activităţi de curăţenie şi igienizare.