Trupa de hip-hop Goblins a câştigat Trofeul „Andrei”

0
900

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj (DJST) a organizat ieri, în Sala Mare a Consiliului Primăriei municipiului Craiova, festivitatea de decernare a Trofeului „Andrei”, concurs ajuns la a III-a ediţie. Acesta a fost înmânat unei trupe de hip-hop, formată din tineri, care s-a remarcat în proiecte de prevenire şi combatere a violenţei. DJTS a organizat acest concurs în memoria lui Andrei Goreci, tânărul care a fost victimă a comportamentului violent. 

Alina Ionescu

Sala de şedinţa a Consiliului Local Craiova a fost, ieri, gazda unui eveniment deosebit. A fost decernat Trofeul „Andrei”. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a iniţiat acest proiect cu scopul de a creşte participarea civică a tinerilor, în vederea combaterii violenţei. La concurs s-au putut înscrie tineri care s-au implicat activ de-a lungul timpului în proiecte de prevenire şi combatere a violenţei. Andrei Goreci a  fost un voluntar foarte activ al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

«A fost implicat în foarte multe proiecte naţionale şi internaţionale, proiecte ce au militat pentru antidiscriminare, nonviolenţă, împotriva drogurilor în calitate de organizator, actor, regizor. A fost ucis de un alt tânăr în data de 7 octombrie 2010, în timp ce se îndrepta spre şcoală, când încerca să îşi apere un coleg. Acest tragic eveniment a evidenţiat necesitatea implementării unui proiect care, pe de o parte, să tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului violenţei, iar, pe de altă parte, să ofere exemple de tineri implicaţi în viaţa comunităţii prin participarea lor la acţiuni de combatere a comportamentelor violente. Aşa s-a născut proiectul „Andrei”», a declarat directorul DJST Dolj, Alina Ionescu, care a ţinut să precizeze că proiectul va merge mai departe, fiind aşteptaţi tot mai mulţi voluntari care să militeze împotriva violenţei, dar şi instituţii partenere.

„Viaţa trebuie preţuită la adevărata ei valoare”

Trofeul „Andrei” a fost câştigat de o trupă de hip-hop, Goblins, formată recent, în urma pierderii a două persoane importante din viaţa lor. «Suntem fondatorii campaniei „Stop inconştienţei la volan” din simplu fapt că dorim să evităm astfel de evenimente tragice pe viitor, pentru siguranţa vieţilor celor dragi şi a celor din jur în general. Viaţa trebuie preţuită la adevărata ei valoare. Cel mai important lucru pe care l-am învăţat din această activitate este valoarea unei vieţi. De asemenea, am învăţat să preţuim altfel timpul. El nu trebuie irosit, de aceea am şi decis să ne unim, să renunţăm la individualităţi pentru atingerea unui scop sau obiectiv, comun de altfel», spun membrii trupei Goblins.

„Casa de Cultură a Studenţilor are uşile deschise nu numai pentru studenţi”

Pe lângă cei care au venit ca parteneri ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret în această acţiune de la început – Primăria municipiului Craiova, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj –, anul acesta s-a alăturat şi Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova.

„Începând cu acest an Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova se alătură acestui proiect. Îmi doresc să văd mai mulţi voluntari, îmi doresc să nu mai avem asemenea cazuri tragice şi vreau să cred ca tinerii înţeleg că nu prin violenţă îşi rezolvă problemele. Suntem aici pentru voi, tinerii, şi pentru toţi cei care doriţi să vă alăturaţi acestui proiect, iar Casa de Cultură a Studenţilor are uşile deschise nu numai pentru studenţi, ci pentru toţi tinerii care îşi doresc să se implice în tot felul de proiecte”, a declarat directorul CCS Craiova, Silviu Ionuţ Dumitrache.