Arestat pentru că şi-a trimis nepotul la furat

0
368

Un tânăr de etnie romă, în vârstă de 22 de ani, din Craiova a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, ieri după-amiază, în baza deciziei Judecătoriei Craiova, sub acuzaţia de participaţie improprie la comiterea infracţiunii de tâlhărie. Acesta, împreună cu o tânără de 17 ani, de aceeaşi etnie, au trimis un minor de 12 ani, nepotul bărbatului, să smulgă de la gât lănţişor unei femei.

După cum au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj, din cercetările efectuate de poliţiştii Secţiei 1 Craiova, ca urmare a plângerii depuse de o craioveancă, pe 17 aprilie a.c., când un minor i-a smuls lănţişorul din aur de la gât, în timp ce mergea pe strada „Horezu”, s-a stabilit că Bombonel Zanfir, de 22 de ani, şi Prinţesa D., de 17 ani, ambii din Craiova, l-au determinat pe Gheorghe P., în vârstă de 12 ani, nepotul lui Bombonel, să fure lănţişorul de la gâtul Silviei Barbu.

„Materialul probatoriu administrat în cauză a fost analizat cu procurorul care supraveghează urmărirea penală la nivelul secţiei şi s-a concluzionat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie. În baza materialului de urmărire penală administrat în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva craioveanului de 22 de ani şi a tinerei de 17 ani pentru participaţie improprie la comiterea infracţiunii de tâlhărie, în timp ce minorul de 12 ani a fost internat la Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă a minorilor Răşinari, ce aparţine de DGASPC Dolj”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Oamenii legii au precizat că faţă de Prinţesa D. nu poate fi luată nici o măsură privativă de libertate, întrucât are în îngrijire un nou-născut.

Bombonel Zanfir a fost reţinut pe 24 de ore, iar ieri după-amiază a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a acestuia, cercetările fiind continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.