Agresorul din autobuz, arestat pe 29 de zile

3
379

Craioveanul de 29 de ani care, în cursul zilei de joi, a bătut un bătrân de 75 de ani, după un conflict petrecut în autobuzul E1 şi încheiat în staţia de la Parcul „Nicolae Romanescu”, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, ieri după-amiază. Agresorul a fost reţinut joi seara, după ce poliţiştii au aflat cât de gravă este starea victimei şi după ce medicii legişti au întocmit un raport preliminar  în care au consemnat că necesită 80-90 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii. Bătrânul a fost operat pe creier, joi seară, însă starea sa este în continuare extrem de gravă.

Cătălin Babiuc

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, după ce s-a stabilit gravitatea rănilor suferite de Mihai Dicu, de 75 de ani, din Craiova, a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de Cătălin Babiuc, de 29 de ani, tot din Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, cel din urmă fiind introdus în arestul Inspectoratului, joi seară, pe bază de ordonanţă de reţinere pe 24 ore.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul de 29 de ani a avut un conflict spontan, în cursul zilei de joi, în jurul orei 11.30, cu bătrânul de 75 de ani, lovindu-se reciproc, moment în care cel din urmă s-a dezechilibrat şi în cădere s-a lovit la cap. În urma examinării medico-legale a bătrânului, s-a stabilit că leziunile traumatice suferite au putut fi produse prin lovire cu şi de corpuri dure, necesită 80-90 zile îngrijiri medicale de la data producerii, dacă nu survin complicaţii şi au pus în primejdie viaţa persoanei”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.

Ţinând seama de raportul medico-legal, poliţiştii n-au avut decât să ia legătura cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel că s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă cu punere în primejdie a vieţii în cauză.

Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, Cătălin Babiuc a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. A fost audiat de procurorul de caz, ulterior fiind luată decizia prezentării agresorului instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Craiova a admis propunerea Parchetului şi a emis, ieri după-amiază, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Babiuc.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova spun că bătrânul de 75 de ani a fost operat pe creier şi este internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, starea sa fiind în continuare gravă. “Pacientul a suferit, aseară (n.r. – joi seara), o intervenţie neurochirurgicală, iar acum este internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Starea sa este, în continuare, extrem de gravă, prognosticul fiind rezervat”, ne-a declarat, ieri după-amiază, dr. Cristina Calangiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Reamintim că joi, în jurul orei 11.00, poliţiştii au fost anunţaţi prin 112 că în staţia de autobuz de la Parcul „Nicolae Romanescu” are loc o altercaţie între doi bărbaţi. Un echipaj al Secţiei 2 Craiova a fost trimis la faţa locului, stabilind că este vorba despre Mihai Dicu, de 75 de ani, şi de Cătălin Babiuc, de 29 de ani, ambii din Craiova. A ajuns la locul respectiv şi o ambulanţă SMURD, bătrânul fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Babiuc a fost dus la sediul subunităţii de Poliţie, unde a declarat că, în timp ce era în autobuz, a avut o discuţie cu bătrânul, care l-a lovit, iar la coborâre, în staţie, i-a dat şi el un pumn, bătrânul căzând la pământ. Declaraţia sa a fost contrazisă de diagnosticul medicilor, care au stabilit că bătrânul suferise politraumatism sever prin agresiune fizică, traumatism cranio-cerebral acut sever cu multiple hemoragii intracraniene severe, traumatism facial acut grav şi traumatism toracic cu fractură costală stângă, C7, fiind intubat, ventilat mecanic şi stabilizat în camera de Resuscitare de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

3 COMENTARII

  1. Sa lovesti cu cruzime un batran de 75 de ani si sa l omori,pentruca intradevar a murit,pedeapsa trebuie sa fie pe masura,condamnare pe viata,.,dumnezeu sa l odihneasca.

  2. sa lovesti cu cruzime un batran si sa l omori,pentruca intradevar a murit,pedeapsa trebuie sa fie pe masura,condamnare pe viata,.,.dumnezeu sa l odihneasca.

  3. Pacat ca a decedat.Pacat si de tanar ca nu a reusit sa se abtina sa-l loveasca si sa fi sunat la 112 ca este victima unei agresiuni si sa-l fi tarat prin tribunale cu despagubiri sa-si fi vandut tot ce avea pentru ca el a dat primul in tanar

Comments are closed.