Delta ACM 93, amendată de Poliţia Rutieră pentru probleme în trafic

0
122

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au verificat, pe parcursul zilei de joi, legalitatea executării lucrărilor în zona drumului public şi modul în care antreprenorii respectă condiţiile impuse în avizele emise de poliţia rutieră pentru instituirea restricţiilor de circulaţie şi/sau închiderea circulaţiei.

„În cadrul acţiunii au fost efectuate verificări la nouă lucrări, fiind constatate patru abateri contravenţionale pe linie de sistematizare, din care o lucrare în partea carosabilă fără acord sau autorizaţie, două lucrări nesemnalizate corespunzător şi o situaţie de neaducere a carosabilului la starea iniţială, valoarea sancţiunilor ridicându-se la suma de 7.050 lei”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.

Cele două amenzi au fost aplicate aceleiaşi firme, în speţă Delta ACM 93, pentru două lucrări diferite, după cum au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj. În primul caz a fost vorba despre lucrări de reabilitare a Drumului European 79 Craiova-Calafat, unde societatea nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele în partea carosabilă, iar după finalizarea lucrărilor nu a readus drumul la starea iniţială. Pentru acest lucru, s-a luat măsura sancţionării cu amendă în valoare de 3.900 de lei.

Cealaltă amendă, în valoare de 3.150 de lei, a fost aplicată aceleiaşi firme care, la lucrările de reabilitare a străzii „Brazda lui Novac” din Craiova, a lăsat în mod nejustificat materiale pe partea carosabilă, stânjenind circulaţia autovehiculelor şi nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele pe partea carosabilă.