ENEL X a modernizat infrastructura de iluminat public pe străzi cu o lungime totală de peste 31 de kilometri

0
412

Compania ENEL X a modernizat infrastructura de iluminat public pe străzi cu o lungime totală de peste 31 de kilometri în județele Cluj (comunele Recea Criștur și Călărași) și Alba (Crăciunelu de Jos), în beneficiul a 5.300 de locuitori. Lucrările, în valoare de peste 1,3 milioane de lei, au presupus înlocuirea a circa 800 de aparate de iluminat stradal clasice cu unele de ultimă generație, cu tehnologie LED, cu o putere instalată de 32.1W respectiv 51,6W. Au fost instalate și sisteme performante de telegestiune ce permit controlul de la distanță al infrastructurii de iluminat.

În plus, Enel X România a furnizat peste 1.000 de aparate de iluminat cu tehnologie LED pregătite pentru telegestiune, în valoare totală de circa 0,5 milioane de lei, pentru proiecte în județele Brașov (Autostrada București-Brașov, Tronson Comarnic-Brașov), Dolj (Gogoșu), Alba (Valea Lungă și Bucerdea Grânoasă), Vâlcea (Costești) și Mureș (Papiu Ilarian).

Venim în sprijinul comunităților care doresc să-și reducă consumul de energie electrică și, implicit, emisiile de CO2, prin soluții de modernizare a sistemului de iluminat public care înlocuiesc echipamentele existente cu aparate de ultimă generație, cu tehnologie LED. Astfel, administratorii localităților pot gestiona mai bine infrastructura publică și pot face economii importante la bugetul local. Însă cel mai important aspect e legat de siguranța locuitorilor: noile sisteme de iluminat public fac ca străzile să fie mai sigure pentru pietoni și pentru șoferi, aceștia din urmă putând anticipa mai ușor pericolele din trafic”, a declarat Dorin Petrișor Chisăliţă, Head of E-City, Enel X România.

Sistemele de eficiență energetică implementate vor asigura o reducere de aproximativ 50% în consumul de electricitate înregistrat de administrațiile locale. În plus, acestea duc la creșterea parametrilor luminotehnici, îmbunătățind calitatea luminii, și oferă una dintre cele mai eficiente tehnologii din perspectiva protejării mediului înconjurător.

Proiectele se alătură celor deja implementate de Enel X România în județele Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin, în valoare de peste 3 milioane de lei.

Enel X România este parte a Enel X, linia globală de afaceri a Grupului Enel, dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia are cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Enel X România gestionează servicii precum puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice, disponibile în toată țara, soluții de panouri fotovoltaice pentru clienți industriali și comerciali, sisteme avansate pentru e-city și e-homes, oferind oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care respectă mediul și care integrează inovația tehnologică în viața de zi cu zi. Fiecare soluție poate transforma obiectivele de decarbonare, electrificare și digitalizare în acțiuni durabile pentru toată lumea, pentru a construi o societate mai sustenabilă și mai eficientă.