Google avertizează partenerii turci cu privire la noile telefoane Android pe fondul litigiilor

0
931

Autoritatea din domeniul concurenței din Turcia a amendat 93 de milioane de lire Google (17,4 milioane de dolari) în septembrie 2018 pentru încălcarea legislației în domeniul concurenței cu vânzările de software mobil. Compania a primit șase luni pentru a face modificări pentru a restabili concurența.

Consiliul de concurență al Turciei a decis pe 7 noiembrie că modificările pe care Google le-a făcut în contractele sale cu partenerii de afaceri în conformitate cu cerințele consiliului de administrație erau inadecvate, întrucât încă nu permiteau modificarea motorului de căutare implicit.

„Am informat partenerii noștri de afaceri că nu vom putea lucra cu ei la telefoane noi Android care vor fi lansate pe piața turcă”, se arată în declarația Google.

„Consumatorii vor putea achiziționa modele de dispozitive existente și vor putea utiliza dispozitivele și aplicațiile lor în mod normal. Celelalte servicii ale Google nu vor fi afectate”, a spus acesta, adăugând că a lucrat cu autoritatea pentru a rezolva problema.

Google a făcut anunțul printr-o companie turcă de relații publice, care a transmis declarația, luni, către Reuters.