Dragnea a anunţat calendarul instalării Cabinetului Grindeanu

0
197

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat ieri calendarul instalării Cabinetului Sorin Grindeanu, care prevede plenuri ale Camerei şi Senatului în 3 ianuarie şi votul de investitură al Executivului pentru 4 ianuarie.

Alianta PSD-ALDE, prin reprezentantii sai, presedintele PSD Liviu Dragnea si co-presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, au sustinut, vineri 30 Decembrie 2016, o conferinta de presa, la Palatul Parlamentului, ca urmare a confirmarii de catre Presedintie, a premierului propus de PSD, Sorin Grindeanu. MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO

           Astfel, pe 3 ianuarie se vor convoca Birourile Permanente ale celor două Camere, vor avea loc plenuri ale Camerelor, şedinţe ale conducerilor PSD şi ALDE în care se va valida lista Cabinetului Grindeanu şi vor fi depuse la Parlament structura guvernului, programul de guvernare şi lista miniştrilor. Pe 4 ianuarie vor avea loc, de la 8 dimineaţa audierile de miniştri în comisiiile de specialitate şi votul de investitură al Executivului. În aceeaşi zi, sub rezerva acceptării de către preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să se desfăşoare şi ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv, a detaliat preşedintele PSD Liviu Dragnea.

          Sorin Grindeanu a declarat, în timpul conferinţei de presă, că a primit vineri dimineaţa un mesaj pe telefon din partea preşedintelui Iohannis în care era anunţat de desemnarea sa. “Am primit de dimineaţă un sms de la Iohannis, nu aveam numărul dânsului, l-am sunat pe domnul Dragnea să verific dacă acela e numărul domnului preşedinte. După ce am primit confirmarea i-am mulţumit”, a spus Grindeanu. Întrebat ce scria în SMS, Grindeanu a răspuns: “Succes! Klaus Iohannis”.

         În completare, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este un caz de Cartea Recordurilor anunţul făcut prin sms de preşedinte. Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat vineri că nu porneşte de la premisa că va avea un mandat mai scurt de patru ani, dar a subliniat că va colabora foarte strâns cu preşedintele PSD Liviu Dragnea. De asemenea, Grindeanu a spus că, în ceea ce priveşte contribuţia sa personală în formarea guvernului, nu se poate vorbi despre “preferinţe şi prietenii personale”. Întrebat care vor fi relaţiile sale cu preşedintele Iohannis, premierul desemnat a spus că instituţiile sunt bine definite conform legii, “cu delimitarea clară a atribuţiilor” şi că el este “un om deschis dialogului, cât lucrurile sunt clar definite şi sunt”.Întrebat de două ori dacă va avea întâlniri săptămânale cu preşedintele Iohannis, ca premierul în exerciţiu, Grindeanu nu a răspuns.