Pentru băileşteni, anul 2016 a însemnat, pe lângă investiţii curente în sporirea confortului – privind asfaltarea străzilor, realizarea de parcări şi amenajarea spaţiilor verzi –, şi o infuzie mai mult decât necesară în sistemul sanitar. Proiectele administraţiei locale vor continua şi în 2017, afirmă cu convingere primarul Costel Pistriţu, vizate fiind reabilitarea altor zeci de străzi urbane şi realizarea de imobile cu destinaţia Autogară, Poliţie Locală şi Bibliotecă Municipală. Una dintre cele mai importante dorinţe o constituie continuarea investiţiilor la Spitalul Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu”. „Sperăm ca municipiul Băileşti să aibă posibilitatea să dovedească şi din punct de vedere economic că este al doilea municipiu din judeţul Dolj”, declară primarul.
Băileştenii, oameni vânjoşi, deprinşi cu hărnicia şi munca pe cernoziomul poate cel mai fertil posibil din Dolj, au putut să constate pe propria piele că administraţie se traduce în fapte. Locul cuvintelor politicianiste este în altă parte. Copii, tineri, vârstnici, toate categoriile de populaţie din Băileşti sunt gată să facă trecerea în Noul An. Un an mai bun, mai darnic din partea naturii, aici, unde pământul este reazemul multora.
Infrastructura şi sănătatea, pe primul plan în 2016
În date statistice, edilul Costel Pistriţu ne destăinuie că, pentru comunitatea pe care o gestionează, anul 2016 a fost destul de constructiv. Printre realizări: modernizarea/asfaltarea a 7 străzi urbane din fonduri locale; realizarea imobilului pentru Primărie; realizarea de parcări în zona centrală a oraşului – piaţa agroalimentară, Primărie şi Liceul „Mihai Viteazul”; amenajare zona Parc Balasan (proiect european – Programul Operaţional Regional, Axa 5.2); proiect eficienţă zonă energetică Casa Verde – Ministerul Mediului, cu o valoare de 500.000 euro (centrală, panouri fotovoltaice şi pompe de căldură).
Se adaugă modernizarea şi dotarea Secţiei Imagistică a Spitalului Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu” cu computer tomograf (CT) şi mamograf de ultimă generaţie, şi, tot la această unitate spitalicească, dotarea cu aparatură şi realizarea unui schimb de experienţă cu medici şi personal sanitar din regiunea Berkovitsa (Bulgaria) şi Băileşti printr-un proiect european InterRegio la, cu valoarea de aproximativ 750.000 euro.
Investiţiile continuă
Anul 2017 nu se prefigurează a fi sărac în proiecte. Din contră. Ambiţiile primarului Pistriţu sunt considerabile. Şi, dată fiind tenacitatea dovedită până acum, nu e greu de admis că multe dintre dorinţele sale de creştere a calităţii vieţii în Băileşti vor fi transpuse imediat în practică. Pe listă se află asfaltarea a 8 străzi urbane din fonduri proprii (Unirii, Progresul, E. Grigorescu, Independenţei, Buzeşti, Eternităţii, Păcii, Păstori), modernizarea sistemului rutier de siguranţă (dotare cu sistem de siguranţă rutieră – indicatore clasice şi luminoase), precum şi realizarea de imobile pentru Biblioteca Municipală „Petre Anghel”, pentru Poliţia Locală şi altul destinat Autogării Băileşti.
Avută în vedere, anul viitor, este şi continuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare la Spitalul Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu” – secţia Obstetrică-Ginecologie şi Pediatrie. Totodată, printr-un proiect european (pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 3) se doreşte modernizarea a 28 străzi urbane. Un proiect de eficienţă energetică la nivelul municipiului Băileşti privind iluminatul public stradal este adăugat şi el pe lista propunerilor de proiecte care să fie realizate în anul 2017.
Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti: „Doresc ca anul 2017 să fie un an la fel de bun ca 2016 pentru localitatea noastră şi sperăm ca municipiul Băileşti să aibă posibilitatea să dovedească şi din punct de vedere economic că este al doilea municipiu din judeţul Dolj. Tuturor băileştenilor le doresc sănătate, că-i mai bună decât toate, şi un An Nou cu împliniri. La Mulţi Ani!”.