Ştiinţa – în trombă, Ivan – din tumbă-n tumbă

0
408

craiova ivanUniversitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu 2-1

Au marcat: Măzărache 52, Ivan 90 / Țucudean 84

Stadion: Extensiv, spectatori: 4.500

Universitatea: Calancea 6 – Briceag 7, Kay 6, Acka 7, Vătăjelu 7 – Zlatinski 7, Popov 6  Ivan 8, Rocha 5 (79 Gustavo), Bancu 6 (88 Rambe) – Măzărache 7 (90+2 Kelic). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Pandurii: Stanca 6 – Pleaşcă 7, Piţian 6 (17 Pârcălabu) 6, Vasiljevic 4, Bunoza 6 – Răuţă 6, Sânmărtean 7 – Antal 4 (46 Unguruşan) 6, Voiculeţ 5, V. Munteanu 5 (58 Țucudean) 7 – V. Alexandru 7. Antrenor: Petre Grigoraş.

Arbitru: Adrian Cojocaru (Bucureşti) 7.

 

Andrei Ivan a decis derby-ul Craiova – Pandurii cu un gol în minutul 90, fiind al patrulea meci consecutiv în care atacantul de 19 ani marchează

 

Cei de la Pandurii au păstrat suspansul în privinţa prezentării la derby-ul Olteniei până în ziua meciului, când au decis să purceadă spre Bănie. Craiovenii, care n-au crezut o clipă în boicotarea meciului, aveau de ce să se teamă, atât din cauza numelor din echipa adversă, cât şi prin prisma precedentului Steaua – Vaslui, de acum câţiva ani, când moldovenii au reuşit surpriza în deplasare, deşi au sosit în Capitală chiar înaintea meciului. Pe teren, Pandurii a arătat ca o echipă cu salariile plătite în avans, nu ca una aflată în pragul dezintegrării, abordând duelurile cu îndârjire, uneori peste limită. Câte doi olteni au avut la început pe teren Craiova şi Pandurii la derby-ul regional, Vătăjelu şi Bancu – gazdele, respectiv Piţian şi Pleaşcă –oaspeţii.

Din aşezarea în teren, Mulţescu a arătat precauţie, jucând cu cei doi bulgari la închidere, aşa cum a făcut-o în meciurile cu adversarii de temut. Aflată la cel de-al treilea meci într-o săptămână aproape în aceeaşi formulă, Universitatea a părut puţin obosită, în timp ce gorjenii au beneficiat de odihnă în surplus, după ce au lipsit şi de la câteva antrenamente.

Debutul ocaziilor l-a avut în prim-plan pe Nuno Rocha, cu un şut prea moale din 6 metri, la centrarea perfectă a lui Măzărache. Riposta oaspeţilor a fost mai consistentă, Vali Alexandru nimerind încheietura barelor cu o lovitură de cap, la cornerul lui Sânmărtean. Totuşi, Ivan, jucătorul primei reprize, şi-a revendicat şi cele mai mari ratări, prima cu dreptul, a doua cu stângul, din poziţii ideale de a marca. Grigoraş şi-a luat măsuri la pauză, trimiţându-l pe Unguruşan să-l oprească pe Ivan. A ieşit la rampă însă Măzărache, pe care Mulţescu tocmai se pregătea să-l schimbe, când a ţâşnit pe mingea recuperată de Popov şi l-a executat pe Stanca în colţul scurt. Acelaşi Măzărache a ratat o şansă monumentală de a realiza dubla, la un contraatac purtat de Bancu în stânga. Craiova s-a jucat cu ocaziile şi avea să fie pedepsită pe final de „greviştii” lui Grigoraş, Ţucudean speculând cu capul centrarea perfectă a lui Pleaşcă. Numai că „gaşca nebună” din Bănie a avut forţa să revină în ofensivă şi să-şi ia cele 3 puncte meritate, după ce Ivan a reluat din careul mic centrarea lui Briceag şi a etalat tradiţionala tumbă pentru al patrulea meci la rând. Stoperul Vasilijevic a contribuit şi el la ambele goluri ale Craiovei, fiind depăşit uşor de Măzărache la primul, şi scoţându-l din ofsaid pe Ivan în ultimul minut. Craiova îşi continuă sezonul spectaculos, egalează liderul, Steaua, şi visează frumos.

 

Mulţescu: „Nu mai risc, vin cu pastilele la mine”

 

Gheorghe Mulţescu a declarat despre victoria cu Pandurii: „Din păcate nu reuşim să limităm numărul ratărilor. La asta se reduce istoria jocurilor noastre. În prima repriză am avut trei şanse uriaşe de gol, în a doua parte am continuat această canonadă de ocazii. În 14 etape, dacă am contabiliza câte ocazii mari am irosit… E păcat, pentru că jucătorii muncesc, ei fabrică aceste ocazii de gol. Era nedrept să se termine 1-1, pentru că am avut atâtea oportunităţi să ne dublăm avantajul. Sincer, nu mai ştiam ce să fac: să-l scot pe Măzărache, să-l bag, iar să-l scot, pentru că a ratat o ocazie monumentală şi după de a deschis scorul. Nu suntem scutiţi de emoţii până la final. Nu mai risc, sunt cu pastilele la mine. Nu am ajuns întâmplător atât de sus în clasament, ci prin munca, truda noastră“.

Autorul primului gol, Simon Măzărache, a declarat: „Nu doar la meciul acesta am ratat, la majoritatea partidelor ne creăm ocazii uriaşe. Trebuie să fim mai atenţi în faţa porţii pentru că dacă vom întâlni echipe pragmatice, care fructifică toate şansele, iar noi continuăm să ratăm va fi foarte greu să ne apropiem victoria. E prematur să vorbim de câştigarea campionatului, momentan ne dorim să obţinem cât mai multe puncte pentru a fi pe podium, implicit a intra în play-off”.

Andrei Ivan a spus „Este o victorie importantă, care ne consolidează poziţia pe podiumul Ligii 1. Ne batem cu orice echipă de la egal la egal, toţi din echipă ne dorim ca Știinţa să fie cât mai sus în clasament, de ce nu campioană. Dar e prea devreme să vorbim acum, mai sunt multe meciuri de jucat. Astăzi am avut trei ocazii mari în prima repriză, mă bucur că în minutul 90 a venit golul şi că a adus victoria”.