Doljenii acuzaţi de proxenetism rămân în spatele gratiilor

0
810

curtea de apel mascatiCurtea de Apel Craiova a respins, ca nefondate, contestaţiile celor trei membri ai grupării infracţionale specializate în trafic de persoane şi proxenetism destructurată de poliţiştii BCCO Craiova şi procurorii DIICOT Craiova în urma unei acţiuni desfăşurate pe 20 octombrie. Astfel, cei trei doljeni, doi bărbaţi şi o femeie, rămân în spatele gratiilor cel puţin până la expirarea celor 30 de zile pe cât au primit mandate de arestare preventivă de la Tribunalul Dolj.

Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au descins, pe 20 octombrie a.c., la şase adrese din judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de implicare într-o reţea specializată în trafic de persoane şi proxenetism, precum şi la două cabane de vânătoare utilizate de acestea. La locuinţele vizate au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 arme de vânătoare, aproape 1.200 de cartuşe de vânătoare de calibru 12 mm, 11 cartuşe cu glonţ calibru 7,62 mm, o armă de tir neletală, 6 dispozitive electronice de imitare a sunetelor de păsări, înscrisuri de evidenţă armament şi muniţie, laptop-uri, telefoane mobile, memory-stick-uri, precum şi 16.730 de euro.

Potrivit anchetatorilor, din cercetările efectuate au rezultat indicii că, în perioada septembrie 2015 şi până în prezent, cei 3 membri ai grupului infracţional organizat ar fi exploatat sexual mai multe tinere, dintre care trei minore, în Craiova şi alte localităţi din Dolj. În urma administrării probatoriului, a fost dispusă reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor 3 persoane, iar vineri, 21 octombrie a.c., judecătorii din cadrul Tribunalului Dolj au dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile: „Admite propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventiva a inculpaţilor Rădiţă Iulian Arcadie, Nete Daniel Nicuşor şi Pârvu Alexandra Maria, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21.10.2016, până la data de 19.11.2016, inclusiv”.

Cei trei doljeni au contestat măsura arestării preventive, contestaţiile lor fiind soluţionate pe 27 octombrie a.c. la Curtea de Apel Craiova. Instanţa de apel a respins contestaţiile inculpaţilor, astfel că cei trei rămân în spatele gratiilor: „Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Rădiţă Iulian Arcadie, Nete Daniel Nicuşor şi Pârvu Alexandra Maria împotriva încheierii de şedinţă nr. 262 din 21.10.2016 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 5836/63/2016/a19. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă pe fiecare dintre inculpaţii – contestatori Rădiţă Iulian Arcadie, Nete Daniel Nicuşor şi Pârvu Alexandra Maria la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27.10.2016”.